lördag 20 augusti 2011

Regnet det bara öser ner


Klar för kurs!
Lördag: Runt 11 tiden bar det av till söderort för att gå på valpkurs nr2 med Mandie och alla syskonen! Träningen var riktigt rolig! Även här jobbas det på det mjuka viset, att leka och locka fram beteenden. Övningarna var inte riktigt desamma som vi kört hemma eller på valpkurs nr 1 så det blev något nytt där - roligt och ja.. jag har redan skrivit ner övningarna i träningsdagboken så vi kan jobba vidare i veckan. ;)

Även om övningarna var nya, träningsplatsen var ny och alla fina syskon med ägare var runt om så tyckte jag Mandie klarade det fin fint så jag är nöjd, nu ska det jobbas vidare i veckan för försvårningar till nästa lördag på kursen!

Alla ni som befinner er i Stockholms området förstår säkert att vi inte hade det bästa vädret, i början små dugga det lite bara för att sedan sätta igång och regna ordentligt och självklart, när vi skulle åka slutade det upp och regna och hemma i Danderyd igen så sken solen! Typiskt va? :)

Bortsett från vädret vart det en supertrevlig lördag med alla trevliga tvåbenta och superfina fyrbenta. Hundträning i teori och praktik, allmänt hundsnack och grillad korv - vem skulle kunna klaga på det?

Väl hemma i Danderyd vid 18.00: Lill tjejen däckar i sin hundsäng. Alla och jag menar alla kläder var blöta så av med allt och in i duschen - varmt, varmt och varmt vatten på! Middagslagning, ut med Martie på promenad med aktivering och nu så verkar alla i vår lägenhet ganska så nöjda och lite små trötta. Hundarna ligger och halvsover och katterna kurrar nöjt på vardera sida om mig.

Imorgon tänkte jag ta med mig Martie upp i skogen för att fortsätta kantarell sökandet och framför allt jobba på markeringen. För Mandies del blir det övningarna från kurs 1 och 2 samt att jobba vidare med de verktyg vi nu fått av Tony och Lena för att utvecklas mer - både två faktiskt! ;)

Tina Turner med Proud Mary - tidlöst! Kan tipsa om filmen: Whats love got to do with it. Underbar musik(som gammal dansare vill man bara upp och dansa!), sann historia, man blir förbannat arg och får fälla en hel del tårar, speciellt i slutet!

/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Super rolig kurs, kul att träffas igen! Tack för tipset om träningsdagbok.. känner att det kan bli lite mycket att hålla reda på för mitt huvud;)Syns på lördag:) //Johanna & Leia

  SvaraRadera
 2. Det betyder verkligen mycket att komma iväg och träffa alla, ny med rasen som man är :)

  Träningsdagbok tycker jag är toppen som lätt glömmer bort men också för att gå tillbaks till om något börjar gå fel i något moment så kan man lätt se vart i träningen felet uppstod.

  Ses på lördag! :)
  Helena & hundarna!

  SvaraRadera