måndag 30 juli 2012

- Kolla här, kolla där!

Igår kväll gick vi till skogsvik där vi mötte Rebecca och Flingan för lite träning.

Hunden min hade glömt fokusen hemma och tittade dit, tittade hit, nosade här, nosade där, gapade på förbipasserande hund osv. Ja ni vet en sådan där dag när det mesta tycks vara kvar hemma. ;)
Så gårdagens upplägg gick ju åt skogen, vi repeterade lite dirigering och ligg men fick sedan jobba mest på kontakt och följsamhet. Efter ett par vändor så kom det mer och mer och hon började släppa allt det där andra som var så himla intressant i början.

Så vad kan vi ta för lärdom av detta.. Jo, det är inte jätte ofta vi är ute och tränar och sedan var det ju inte vem som helst vi tränade med heller utan det var ju Flingan - världens bästa vän och Mandie ville så gärna leka men de fick knappt hälsa igår då fokusen skulle ligga på mattarna. = Kontakt + störning.

Hemma rullar ju allt på jätte bra men vi behöver backa ett par steg och lägga på störningar så nu ska vi träna med Rebecca och Flingan en gång i veckan då det är 100% träning, ingen lek eller fläng. Ska bli skoj för jag vet ju att hon kan min lilla fröken!

Såhär såg det ut när vi kom hem!

/ Hella.

4 kommentarer:

 1. Ja lite yr var hon allt den lilla tokan! Det går bättre nästa gång :). Kram på er, ni är duktiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen! :)

   Ja, vi får se hur det går imorgon. Ska bli roligt att testa på externbelöning lite mer imorgon!
   Kram!

   Radera
 2. Svar
  1. Ja men visst är den för underbar? Eller? ;)
   Nja, inte alltid men men hehe!

   Radera