söndag 8 juli 2012

Semester!

Så har man äntligen semester eller ja.. imorgon börjar semestern! Wiie!

Just nu befinner vi oss ute på landstället i Roslagen och här stortrivs vi alla även om vi hade kunnat haft lite mer tur med vädret då det idag har regnat mer eller mindre hela dagen. Vi får hoppas på sol till veckan helt enkelt!

Igår när vi kom upp sprang alla tre hundarna glädje frivarv innan de la sig ner på gräsmattan och flåsade(igår hade vi sol hela dagen iaf!). Mandie som tidigare bara varit här en gång(förra sommaren) gick så klart på upptäcksfärd och om man inte vet bättre så vet man ju inte heller vart tomtgränsen slutar så simsalabim så kom hon till ytterligare ett hus där det luktade intressant, på god väg in i huset stöter hon på en kvinna som leder henne tillbaks tills oss, detta var ju såklart vår granne. Tur att vår granne tycker om hundar då och att Mandie är så himlens snäll! :)

Hamstrarna och gerbilerna kunde stå ute hela dagen igår i sina burar och det var många små söta nosar som vädrade upp mot det blå! Katten Fannie sprang runt på tomten i stort sett hela dagen och katten Gunvald fick komma ut i sin sele vilket uppskattades mycket!

Ja som ni förstår är vi alla mycket nöjda med vår tillvaro just nu, bortsett från de mörka molnen som ligger över oss just nu då!

Lilla fröken Mandie hittade i huset ett gammalt hudben igår, troligen från förra sommaren som hon stoppade i sig mycket snabbt.. det skulle hon få ångra då hon senare på kvällen spydde i flera omgångar och inte så lite heller.. Det ordagrant sprutade ur henne, ni vet som de gör på filmer när det ska vara sådär överdrivet, har då aldrig sett en hund spy sådär. Men idag är hon helt bra så tur är väl det!

Vi är nyligen inkomna från kvällspromenaden då vi gick över en ny slagen åker, såklart bjöd promenaden på mycket bus och upptäcksfärder för hundarna som nu är både trötta och väldigt blöta!

Jag har varit så duktig och glömt min kamera hemma.. åh vad jag hade velat ha den i eftermiddags när dimman låg så tät att man knappt såg sin hand framför sig och mistluren hördes i fjärran men men.. det får bli lite mobil bilder senare!

Jag hade tänkt att under vår vistele på landet lära in två nya tricks med Martie och Mandie. Jag funderar på följande:
- Tigga, typ som "sitta fint" dvs sitta på bakbenen med tassarna upp.
- Buga, framkroppen ner i marken och rumpan uppåt.
- Gråta, lägga ena tassen över nosen.
- Dirigering, lära in höger, vänster, framåt och bakåt.
- Cirkla nära, jag står still och hunden rör sig i en cirkel runt mig.

Vad tycker ni? Vilket tricks passar vilken hund? Lovar att visa er resultatet sen! :)

/ Hella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar