onsdag 18 juli 2012

Äckelpottan och lokaljakt

Bilföraren Martie med sin kartläsare Mandie. ;)
Nu är vi hemma i Danderyd igen, vi bor just nu nere i mina föräldrars villa som husvakter och passar samtidigt på att njuta av att ha lite större ytor att röra oss på! ;)

Igår var vi med om något riktigt snuskigt.. vi gick en liten kvällsrastning i träsket här på andra sidan gatan och Mandie står och snosar ner i buskagen, inte direkt ovanligt ju så jag reagerar inte på det, först efter ett tag så märker jag att det är något väldigt intressant där för hon lägger sig platt ner och ska vägra och gå - samtidigt som man inte ser hennes huvud. Dra hunden ur busken och med följer en död STOR råtta som hon har greppat ordentligt i käften. -Ahhh, fy gåå bort från mig! Eller något liknade får jag ur mig när jag ser den feta råtta i munnen på henne, svansen dinglar utanför munnen och min hund är så glad och stolt som hon aldrig varit och vill gärna visa sin stackars matte sin fångst och går efter mig medan jag tror jag blundar och går åt andra hållet. Men att släppa råttan kommer ju inte på frågan såklart, kan tilläggas att jag endast hade torrfoder kulor i fickan så jag förstår hennes val hehe. Så hon gick stolt och bar på råttan tills vi kom hem igen, väl hemma tog vi fram jolly bollen och först då släppte hon. Inatt har hon varit förvisad till hallen, hon luktade urk och jag var rädd att hon skulle spy upp råttdelar under natten. Det gjorde hon som tur var inte och idag har hon fått munnen tvättad! ;)

En av gurkplantorna.
Denna vecka är det "lokal-jakt" på schemat. Mitt företag har funnit i snart 2år nu och jag har hittills kört hemifrån, verkligen toppen att kunna göra så för någonstans måste man ju starta men det börjar bli dags att hitta lokal, att utöka och jag får förfrågningar varje vecka om dagisplats så jag tror inte det skulle vara några större problem då jag, om jag hittar en lokal behöver lite fler hundar. Har mailat på de flesta annonser på lokaler som uthyres i Danderyd som kan tänkas passa, fått svar tillbaks om att fastighetsägaren inte godkänner en sådan verksamhet. Suck..
Aja, jag har 2st lovande lokaler kvar som jag ännu inte fått svar på. Hoppas Hoppas!!

Nu blir det en liten buspromenad med rått fångaren! ;)
/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Åååh mysigt med en råtta ;o

  Men kul att du letar lokal!
  *nyfiken* du jobbar med hunddagis eller hur? Tjänar man tillräckligt bra på det så att man kan leva på det? *drömjobb att jobba med hundar dag in och dag ut*

  SvaraRadera
 2. Haha, trodde jag skulle spy! Usch usch!

  Ja, jag har eget företag med hundpassning och hundkurser, då verksamheten har drivits hemifrån så har jag ju inte kunnat ha så stort antal hundar(inte för att jag vill ha massa hundar heller men men..)utan haft mestadels "doggywalk". Man kan absolut gå runt på det, det finns ju en ganska så stor efterfrågan men man ska veta innan att det är oftast inget yrke man blir rik på och det är en hel del slit men det absolut bästa beslutet jag gjort i mitt liv, att starta eget och få göra det man älskar! :)

  SvaraRadera