söndag 22 juli 2012

Härliga ledighet!

Solar på altan.
Bara för att jag idag gick och tänkte på att vi fått sommarväder nu så var det såklart så illa tvunget att komma lite regn nu till kvällen.. men man ska väl inte klaga, de senaste dagarna har bjudit på strålande sol och ordentlig värme!

Lilla söta Isa!
Sen i torsdags har vi haft lilla Isa(JRT) på besök hemma hos oss. Isa bor längre ner på gatan så hon är ingen främling men jag har aldrig tidigare passat henne men jag sa ja när hennes ägare berättade att det kört ihop sig lite med deras hundvakt. Dessa dagar med Isa har gått bra, hundarna fungerar fint ihop men Isa som inte är van vid katter vill jaga Gunvald, med lite träning har det gått bra men jag stänger in Gunvald i mitt gamla rum under nätterna för att vara på den säkra sidan.

Jag är faktiskt imponerad över hur otroligt snäll min hund är. Att släppa in okända hundar i ens hem behöver faktiskt inte vara en självklarthet för en hund och Mandie som endast hade hälsat på Isa en gång tidigare välkomnade in henne direkt och Isa får vara nära matplatsen, hennes liggplats - ja, allt! Mandie kunde inte bry sig mindre. Kanske är det så att dagislivet som vi lever har lärt Mandie att acceptera andra hundar bra?

Gunvald blir lite mallig när
han får vara ute så mycket nu!
Min tös är en väldigt snäll och mjuk tjej men man kan ibland bli lurad av de där djupa bruna ögonen för ger man henne ett lill finger så testar hon att ta hela handen men visar man bara henne tydligt vad som gäller så respekterar hon det och just detta med hundar och nya hundar i grupperna är något som funnits sedan hon kom hem till mig, så på så sätt är hon nog ganska så van. :)

Förutom att Isa är här just nu så är det ganska så lugnt. Härom dagen träffade vi Rebecca och Flingan. Tjejerna som inte har träffats på drygt två veckor vart såklart glada över att se varandra igen och busade lite i strandkanten! :)
Annars knallar vi ut på våra promenader, tränar, aktiverar och slappar i soffan om kvällarna. Ja, vi njuter helt enkelt av ledigheten! I veckan tänke vi ge oss ut i skogen och se ifall man hittar svamp eller bär, eller kanske både och!

/ Hella.

6 kommentarer:

 1. Finaste Finaste... Gunvald ;). Älskar den katten!! Och ni är ju söta och sådär också :). Men Gunvald... vilken kille!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja Gunvald är en väldigt speciell kille! Vad gullig du är, Gunvald hälsar så mycket och tackar och så rodnar han lite! ;)

   Radera
 2. Ja det ska bli grymt kul med valpkursen :)

  Ja han har ju det på baktassarna med :P har funderat lite på om det kanske bör opereras bort?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen så annorlunda! :)
   Har bara stött på en hund tidigare som haft det men det förekommer ju, mer på vissa raser kanske. Tror inte det behöver opereras bort om det inte besvärar honom på något sätt. :)

   Ha en fortsatt fin vecka, kram!

   Radera
 3. Härligt det låter och vilka mysiga bilder! :D

  Hoppas ni har det bra! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)

   Jo, ska inte klaga på en lugn ledighet hehe.

   Hoppas ni får en fortsatt fin vecka! :)

   Radera