lördag 14 juli 2012

Cykeltur!

Idag var jag och Mandie ute på en cykeltur - Mandies första faktiskt och det gick jättebra! :)

Jag började så att jag hade henne i koppel medans jag ledde cykeln, givetvis hade hon noll respekt för cykeln och började med att korsa den, detta resultade ju i att hon fick hjulet in i sidan(såklart inte hårt!) och det fick hon 2-3 gånger innan hon lärde sig att man inte ska korsa framför cykeln.

Därefter släppte jag henne och satte mig på cykel och cyklade i lugnt tempo. Jätte kul tyckte Mandie som sprang vid sidan och bakom mig, stannade och luktade och sprang sedan ifatt mig i en väldans fart. Därefter kopplade jag upp henne, hon hade gjort sig av med den "värsta energi" och var nu mer mottaglig för att lyssna på sin matte som satt på den konstiga makapären.

Lite imponerad är jag allt då hon travade på precis brevid cykeln och när hon började sacka efter eller ligga lite för långt före stryde jag henne enkelt med rösten, endast en gång tvärnitade hon och det var när hon fick vittring på en räv skit i vägkanten. Är ju ett bra ställe att börja cykla på här ute på landet för det var såklart ingen fara att släppa kopplet bara och kliva av cykeln och hämta min bajsätande hund i diket. ;)
Annars passerade vi hundar och människor utan att hon stannade eller drog framåt så jag är jättenöjd med vår första tur. Vi cyklade i lugnt tempo hela vägen, tog pauser(b.la en stor godis-sök i en bergsluttning) och ledde cykeln i omgångar.

Så till något helt annat, denna j*kla rasrasism igen då.. Imorse när jag klippte mig berättade frissan att hennes son hade en rottis och hon var så förälskad i denna stora 8åriga hane. Det blev mycket hundprat och rottisen överröstes med beröm, så himla roligt!
Men så under min och Mandies cykeltur så stötte vi på 3st tanter längs vägen, just då ledde jag cykeln och Mandie gick vid min sida. Tanterna klappade om hästarna i hagen när jag fick syn på dem och jag hörde dem prata om någon hund de hälsat på under promenaden när de närmade sig. När de bara är några meter ifrån oss kläcker en av tanterna ut sig: Det där är en sådan hund vi inte ska hälsa på..
Ursäkta va? Min hund går fint vid min sida, trött och anfådd och tror inte ens hon tittade på tanterna, hur tusan vågar man säga sådär när man vet att den mötande personen hör och vad för rätt har de att öppet döma min hund? Och utan några som helst grunder mer än att hon är en rottis..

I det ögonblicket blev jag så förbannad att jag satte Mandie ner, klappa om min fina, snälla och underbara hund och sa högt och tydligt till henne: Fula gamla tanter ska vi inte hälsa på, de har dåligt rykte..

Tanterna tittade surt på mig, varsågoda! Okej, kanske lite omoget av mig men ni förstår hur ilskan steg inom mig!

Nu ska vi gå ut på kvällsprommisen! Hoppas ni har det bra! :)
/ Hella.

10 kommentarer:

 1. Hahahahahahaha! "Fula gamla tanter ska vi inte hälsa på, de har dåligt rykte". OMG!! Helt f*cking fabulous!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja ibland får man till det i ilskans hetta! ;)

   Radera
 2. Tack för infon :) Det låter ju som att man ändå skulle ta och börja skvallerträna lite då ;) Vet bara inte på VAD än, då vi inte riktigt stött på tex katter, harar mm. Sen så går vi ju inga promenader så har inte märkt att han är intresserad av andra hundar på det sättet än, men det kommer väl det också ;). Här i bostadsområdet har jag dock märkt att han vaktar, morrar åt förbipasserande människor och hundar, vilket han inte gör på andra platsar, hehe. Typiskt rottis.....grannes rottweiler var tydligen likadan :P

  Snygg tatuering frässten, riktigt riktigt fin! Vill också tatuera in någon form av hundtassar i framtiden, har haft planer på det länge :)

  Kramar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men gör det, även om ni inte skulle få användning av det i framtiden så är det ju träning i vilket fall och det kan ju dessa små busar nästan inte få nog utav! ;)
   Hehe, kanske förbipasserande människor kan vara något att starta med? Här skvallar vi på både människor och hundar, människor älskar hon ju och vill gärna hälsa eller iaf lukta på alla, hundintresset "kommer och går" och varierar också mycket från hund till hund.

   Tack så mycket! Ja, jag är jättenöjd! Håller bara på och förgås eftersom det kliar som bara den just nu hehe! Tycker man ska planera länge, förhoppningsvis ångrar man sig inte då! ;)

   Kram!

   Radera
 3. hahahahahah! klockren kommentar! så ska det vara! underbart!
  Härligt att det gick så bra på cykelturen^^

  Hoppas allt är bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag är sällan arg eller så men ibland så blir man ju så förbannad att man inte kan hålla igen! :P

   Det var jättekul att cykla med tjejen, har rotat fram cykel här hemma också, får se när vi vågar oss ut. Lite fler störningar här hemma ju! ;)

   Hoppas ni mår bra!

   Radera
 4. Ja mycket får man höra när man har rottis och under mina snart 10 år med rasen rottweiler så har man tagit många duster, blivit förbannad, spottat ut all världens ramsor till folk som du pratar om här...

  Men många ggr bara bitit sig i läppen och knytit handen och vänt ryggen till dom som dessa tanter. Man få bevisa på annat sätt hur fel dom har...

  Kul att ni börjat cykla, det är skönt när man kan göra det :)

  Hoppas allt är kanon annars!! Många kramar från oss :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja usch, jag tror ju tyvärr inte detta är sista gången man stöter på sådan här människor med sin fördomar och som dessutom inte är sena med att hålla sina åsiker för sig själva. Verkligen jätte tråkigt men som du skriver får man bevisa på annat sätt att de har fel. Jag förändrade ju troligen inte deras syn, tog bara ut min egen ilska, men men, ibland lyckas man inte hålla igen!

   Ja, att cykla var riktigt kul, tyckte både jag och Mandie. Får se ifall vi vågar cykla här hemma i Danderyd där det "lurar" människor och hundar i varje sväng och buske hehe!

   Hoppas ni har det bra, kramar!

   Radera