fredag 20 april 2012

Känslomässigt berörd av en bok..

Farliga hundar av Kerstin Malm.
Denna bok beställde jag och fick hem för bara ett par dagar sedan och jag är helt fast i den. Jag sitter och skakar av ilska, gråter, blir förundrad, blir mörkrädd.. ja det blir en väldans massa känslor och tankar som startar i samband med att jag läser denna bok.

Boken utgår från två rättsfall i Sverige där dessa två hundar blivit anmälda enligt tillsynslagen för hund och katt. Polisens agerande i frågan och hurvida alla inblandade har blivit behandlade och om allt riktigt gått rätt till enligt djurs skyddslagen. Noggrant går man igenom varje punkt i fallen och redogör för dessa och det är skrämmande hur personer som inte tycks ha någon som helst förståelse för en hunds språk får döma någons kära vän som en "farlig hund" och som följd på detta, avlivning.

Boken tar också upp att det verkar som att vissa raser verkar redan vara dömda på förhand, t.ex så kallade "kamphundsraser". Det finns inget som gör mig mer förbannad än ren rasism, då jag tycker att det ofta handlar om ren okunskap och rädsla för det okända. Alltså helt j*vla onödigt och förbannat korkat.

Har inte läst klart boken ännu, ska berätta mer när jag är klar! Men vad jag har läst hittills så kan jag varmt rekommendera boken. Varning! Man blir grymt arg och ledsen!

Över till något helt annat.. Fredagsmorgon: Har på något sätt lyckas sätta min mobil på ljudlöst under natten. Kanske berodde det på att jag haft flera missade samtal inatt, har väl i sömnen fumlat med mobilen och lyckas stänga av ljudet för att sedan sova vidare. Detta gör ju såklart att jag inte vaknar när jag ska heller.. Så där ligger jag och sover i godan ro när det börjar tokplinga på dörren, Martie börjar skälla och jag far upp. Där står min kära mor som har försökt att ringa mig för att höra att jag är uppe i tid - vilket jag då inte var så hon åkte förbi mig innan jobbet och väckte mig. Jätte snällt men jag var ju sådär lagom road av hennes burdusa väckning imorse kl 06. Var så yr i skallen att jag trodde att jag skulle svimma när hundarna drog ner mig för trappen, glada som bara den efter den plötsliga överraskningen; mormor, så tidigt på morgonen!
Väl ute så upptäcker vi att det regnar, härlig fredags morgon.. eller inte? Kunde ju ha startat bättre, aja.. får jag bara i mig lite mat nu så blir nog allt bra. ;)

Ikväll blir det lite kompishäng, imorgon väntar jobb och på söndag bär det av ut till Södertälje BK för träning, föreläsning och därefter 1års kalas för hela kullen! Roligt helg alltså!

Avslutar dagens inlägg med att lägga in en film på en av mina daghundar - Pedro, bearded collie. Pedros husse har gjort denna härliga film på denna genomsnälla hund!


/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Nu MÅSTE jag ju läsa den boken.. Håller med dig fullt ut, vart kan man beställa den? ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beställde den från Bokus. :)
   Som sagt, stor varning på att man blir riktigt arg/förbannad/ledsen när man läser den men samtidigt himla intressant!

   Hoppas ni får en fin vecka! :)

   Radera