torsdag 26 april 2012

Torsdags morgon

Kärlek.
Mandie & Gunvald, kvälls mys!


Torsdags morgon: Det är en jäklans massa snusk(läs; maskar, sniglar, grodor) ute på vägarna, vilket alltid tar ner mitt humör en aning. Usch och blä!
Står i godan ro och går iordning frukost, rostad macka med skagen - mums! Ser hur Ozzy kliver upp på Mandie och börjar sex jucka.. alltså inte någon form av dominans beteende med juck. Det spelar iofs ingen roll - det är aldrig accepterat men eftersom han är okastrerad och hon tik så finns det ju ganska så stoora risker.
I huvudet flyger det runt bilder på hur han fastnar i henne, abort på min älskade 1åring, oönskade valpar - ja allt sånt där som bara inte får hända. I all hast drämmer jag iväg det som ligger närmast - skagenröra burken mot Ozzy samtidigt som jag häver ut mig något obegripligt ord. Hade nog fungerat bra om det inte varit så att jag missa hunden och träffar väggen. Mamma som precis kom in genom dörren undrar varför det rinner skagenröra ner för väggen medan jag skyndar fram, ser att hundarna inte sitter fast i varandra och särar sedan på dem. Alltså ingen fysisk fara men fy tusan vad förbannad jag var och fortfarande är!

Mandie löper inte, var snart en månad sedan hon slutade löpa. Vi kan ju aldrig veta hur pass gott hon luktar i Ozzys nos men man märker ju en klar skillnad på hanhundarnas reaktion när en tik löper vilket gör att jag tycker att detta är hel knasigt såhär långt efter löpet. Ozzy har dessutom blivit tillsagd flera gånger att "Detta är aldrig okej!", just nu går han under namnet sex offender.

Jag har länge tyckt att Ozzy ska kastreras, främst pga att han lider när det är löptikar ute då han stressar upp och inte kan slappna av. Detta var det avgörande, mamma ringde mer eller mindre direkt till veterinären för att rådfråga om kastrering på en 9åring - inga problem och de tyckte dessutom det var rätt beslut. Så nästa vecka blir det kastrering för Ozzy, han är äldre och beteendet kanske redan är ganska så ingrott men det är alltid en trygghet att veta att inget kan hända även om det är förbaskat ohyfsat att bete sig på detta vis men det är inte alltid man har ögon i nacken och hinner se allt, alla små signaler osv.

Sötaste Mandie ligger oberörd utav händelsen och halv sover i sängen tillsammans med Harry(daghund), tur det! :)
Nu ska denna galna matte (ja men ni förstår vilket knasboll jag måste ha sett ut som med mord i blicken och skagen röra burken i högst hugg imorse, men vad gör man inte för att skydda sin lilla tös) påbörja dagen med alla hundarna!

Bara två dagar kvar till utställning, wii och hjälp så nervöst haha!

/ Hella.

4 kommentarer:

 1. Du kommer klara utställningen galant! Plus att jag tror ganska mycket på Mandie.. Eftersom Leia har fått så fin kritik och Mandie har teckningen och bredden som inte syrran har.. så jag tror det kommer gå super! (beror självklart vilken domare vi får!)

  Syns på lördag! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Johanna för din värmande kommentar! :)
   Ja, hoppas det är en snäll/bra domare till fördel för Leia och Mandie. ;)

   Ses imorgon!

   Radera
 2. Jaa visst är gråa katter fina!
  Och tack, tycker Angus fläck är så charmig!

  Videon ser helgosig ut, härligt att se fler hundar och katter som myser tillsammans! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dom är verkligen kompisar Mandie och Gunvald, är så himla roligt att se deras samspel och de språksvårigheter som uppstår ibland men de tycks alltid lösa det ändå.

   "Som hund och katt", njaa inte riktigt! ;)
   Hoppas ni mår bra!

   Radera