söndag 29 januari 2012

Helgen 28-29 januari

Hamster: Idag var det första dagen de små ungarna rörde sig utanför boet, tror inte riktigt att de har öppnat ögonen ännu men det är helt klart inte långt kvar nu! Nu i eftermiddags när jag var inne i hamster rummet för att ge de mat så nästan hoppade de alla ur boet och rusade omkring i buren, nosade omkring, undersökte och åt innan de en efter en återvände till boet. Jag har ännu inte rört dom/lyft dom då jag tycker de ska få öppna ögonen helt innan jag börjar hantera dem så jag kan inte se kön men kunde nu se exakt antal och färger. Det är 8st bebbar! Skulle gissa på att det är 2-3st rex då jag tyckte det såg ut så nu men det är ännu för tidigt att avgöra tycker jag helt.
2st silversoblar
1st svart
2st svart d.s
1st choklad
1st ljus(färg oklart ännu).

Hund: Idag mötte jag och Mandie upp Chandini och Alvin(ni vet blandrasvalpen som inte är mycket äldre än Mandie och som Mandie busade med som liten valp) samt hennes andra hund som jag aldrig kommer ihåg vad han heter, iaf en supergullig äldre golden hane. Vi gick en promenad på kevinge golfbana innan vi gick hem till mig där Alvin skulle få träffa katterna. Chandini och Alvin går terapihunds utbilningen på HundensHus och ville träffa lite katter ifall det skulle dyka upp en kisse på framtida jobb senare. Btw, så funderar jag också på terapihunds utbildningen, den verkar väldigt roligt men vi får väl se. :)

Mandie vart jätteglad när hon fick syn på Alvin på andra sidan gatan och väl framme var det inga tvivel om att ungdommarna ville busa järnet och inne på golfbanan vart det full rulle. En smidig vallhund for runt runt medan en något klumpig rottis försökte hänga med och skrek efter Alvin att sakta ner. Undra om de kommer ihåg varandra? Det var ganska så mycket störningar idag på golfbanan i form av pulkaåkande barn, folk som promenerade och skidåkare men hundarna skötte sig fint och stack inte iväg eller liknade.
När vi sedan kom hem till oss så låg katterna i sängen. Alvin visade intresse för katterna men var jätte duktig tycker jag! Han var bara en glad unghund som nog inte riktigt förstod vad katterna var för något, katterna i sin tur låg helt stilla i sängen och kollade på honom. När de sedan skulle gå så kunde Alvin "släppa katterna" med blicken och gå hemåt så det var väl ett jätte lyckat möte med kissar. :)

Jag och Mandie hade det iaf jätte trevligt idag, hoppas det blir mer träffar mer Alvin och att det inte dröjer lika lång tid innan vi ses igen. Mandie sov som en stock i sisådär 2timmar efter Alvin hade gått, sötfian! :)

Övrigt: Igår, lördag var jag och Mamma på Scalateatern för att kolla på Brolle. Brolle är väl ingen idol sådär för mig men jag tycker helt klart om hans musik och han har en helt fantastisk röst, att mannen dessutom är vacker att titta på skadar ju inte ;). Det blev en trevlig eftermiddag med mamma och ljuv musik! Idag, söndag har vi varit på lägenhetsvisning. Vi börjar sakta men säkert växa ur lägenheten vi bor i nu och även om den lägenheten jag är intresserad av inte är mycket större än denna vi bor i nu så är den iaf lite större och bättre planlösning så man får mer plats. Mäklaren ska ringa på tisdag och jag hoppas verkligen att det inte någon annan som är intresserad då det även är accept pris på den hehe.

Brolle - född i en liten by. En av mina favoritlåtar av honom.

/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Spännande med bebbarna! Vad betyder ds? Och vad är skillnaden på rex och vanlig? Vi hörs på mailen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. D.s = dominant spot, vilket är en teckning. Typ fläckig. Pappan har denna teckningen. Rex är ett hårlag som gör pälsen lite krullig/vågig. Den första tänkta mamman - Durga är rex och även pappan är rex. :)
   Det gör vi, har en fin vecka Stina!

   Radera