onsdag 30 november 2011

Hamster relaterat

Hamstrarna.
Förhoppningsvis blir det parning mellan Durga och Harris imorgon!

Guldhamster honor brunstar var fjärde dag och tillåter endast då en hane i sin närhet, en del bara under högbrunsten som varar någon/några timmar under brunst dagen. T.ex en hona jag har brunstade men tillät hanen först sent på kvällen under högbrunsten.

Brunstdagen kan man hitta genom att strycka ett finger på baken på honan, brunstar hon så ställer hon sig stel som en pinne med rumpan lite upp. Urinen kan också lukta lite starkare under brunstdagen men det har aldrig varit det avgörande för mig när jag försökt lista ut brunst dagen.

Idag är det den tredje dagen jag kollat Durgas brunst - inga tecken alls, möjligen något pyttelitet i måndags(kan vara så att jag kollade på "fel tid") men tror nog att den rätta dagen är imorgon. Hoppas hoppas iaf!

Blir det parning imorgon så borde det komma bebisar(om allt går vägen) den 17 december. Jupp, guldhamstrar är dräktiga i endast 16 dagar. Inte klokt så snabbt de små fostren utvecklas i magen men så föds det rosa, nakna och blinda också men på bara 1-2 veckor så är det fullt utvecklade som en vuxen hamster, bara mindre till storleken.

Kompisarna Harry(JRT) och Mandie ligger och myser,
bilden tagen i eftermiddags.
/ Hella.

2 kommentarer:

  1. Ååååh! Myyyys! Var bor du? Ifall man skulle bestämma sig för ett litet knyte, var ett tag sen nu... Har bur och allt ståendes i förrådet och väntar på ny inneboende... ;)

    SvaraRadera
  2. Hej Stina! Oh vad roligt att du funderar på att skaffa hamster igen, de är ju så gulliga och lättskötta små djur :)

    Jag bor i Danderyd. Du får gärna maila mig på adress: helena.schaerling@hotmail.com för mer info osv om hamsterkullen.

    SvaraRadera