onsdag 16 november 2011

Dagens bravader :)

Sitter i soffan och kollar på youtube filmer, en trött Mandie ligger i soffan efter spårning i eftermiddags och en frusen Martie ligger nerkrupen i sängen - myspys allså! :)

MARTIE:
Martie har idag varit på salongen och blivit nerrakad, vilket vi låter göra 2gr/år. Jag älskar päls i massor, tycker det är jättefint men har ju kommit på att jag är nog inte fullt så intresserad av pälsvård som man behöver vara så att besöka trimmet passar oss utmärkt! Martie blir jättefin efter besöken på Salong Simsalabim, Lina är så otroligt duktig och det finns inte ett hårstrå som är ojämt klippt typ, fattar inte hur man kan göra ett sådant perfekt jobb med Martie och som ni förstår är vi mycket nöjda med vår valda salong! Nu är det iofs lite kallt ute så det är täcke på för Marties del när vi går ut, iaf under koppelpromenader eller innan det ska springas/busas samt efteråt för att skydda kroppen. Lägger upp för och efterbilder på grabben imorgon!

MANDIE:
För Mandies del har det blivit spårarbete idag tillsammans med Rebecca och Flingan. Det blev personspår(som snälla Rebecca åkte upp och la innan i skogen), blodspår samt ett mini uppletande.

Personspår: 100m, 1 skarp sväng.
Liggtid: 1½timme.
Så gick det: Mandie tog själv upp spåret utan att jag behövde "visa fram" henne till starten, sedan spårade hon på bra tills hon kom till den skarpa svängen som förövrigt också låg nära en stig. Där snurrade hon runt lite och passade på att ta upp en pinne. Genom att själv gå i spårets riktning och "visa ner" henne igen tog hon upp spåret och fann sedan slutet. Tycker hon håller ett bra tempo och koncentrationen den kommer.

Blodspår: 50m, 1 svag böj.
Liggtid: 15min (ca).
Så gick det: Här fick jag visa Mandie spår starten då hon nosade runt väldigt i lite fel rikning i början men när hon väl fann starten så stack hon iväg. Den där böjen som jag tyckte skulle bli lite av en utmaning var ju bara att glömma.. -varför gå i en böj när man kan gå rakt fram? Jodå, hon strunta i böjen och genade till spårets slut. Troligen kände hon redan lukten av klöven och följde inte själva blodspåret. I blodspåret är det bra tempo och koncentrationen på topp!

Uppletande: 1 leksak.
Så gjorde vi: Jag och Mandie stod kvar på gångvägen medan Rebecca "hoppade" runt i buskagen och var rolig med leksaken. Mandie ville gärna sticka efter på en gång. Sedan droppade Rebecca leksaken så att Mandie såg den och kom sedan tillbaks till oss. Mandie var på och ville ut och titta vad det var för roligt där ute i buskagen.
Så gick det: Jag släppte Mandie bara, alltså utan något kommando. Hon stack iväg ut i buskagen och nosade omkring och hör och häpna - tog upp leksaken i munnen! Jubel från oss tvåbenta och Mandie kom emot oss, visserligen kom hon inte in till oss men hade leksaken i munnen och gick med oss tillbaks till bilen och passade på att leka rejält med leksaken på egen hand. Kanske inte såsom "det ska vara" men att hon ens tog och bar den i munnen är toppen för min lilla fröken!

HELENA:
Jag tycker jag har varit riktigt duktig den senaste tiden, jag = typ den sämsta kocken i världen har gjort bakad potatis med skagenröra samt pasta carbonara och det var faktiskt riktigt gott! Dessutom plockade jag fram skruvmejsel och skruvade ihop mitt brevinkast som hängt löst ett tag och var och petade i köksvasken häromdagen för att få upp lite "skit" som fastnat där!

Idag fick jag lite handlat också när jag och mamma väntade på att Martie skulle bli klar på trimmet, har köpt följande:
- En liten Elvis tavla! (Ja, jag älskar 50-60tals artister!)
- Ett tjänstetecken till hundarna. (Än sålänge har de samma storlek!)
- Hundleksaker.
- Läppglans.
- En tavla med plats för 4st foton. (Ska ha bägge hundarna och katterna däri)

Lite youtube filmer..
Denna film får mig att gråta varje gång jag ser den. Känsliga tittare varnas!


Är inte Elvis för härlig? Jag hade gjort vad som helst för att få se honom live om jag levt på den tiden.


Volbeat, med snyggingen Michael Poulsen som sångare. ;)


Snart dags för en utekväll kanske så man får dansa till denna låt? :)


/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Hallå!
  Roligt att läsa om era bravader, o kul att det går bra med både lydnaden o spåren! Men det är ju inte så konstigt, du har ju en rottis av Go Solid-modell =)
  Mvh Nina & Jackie (Go Solid Georgeous)

  SvaraRadera
 2. Tack Nina och Jackie!

  Vad roligt att ännu en "Go solid:are" tittar in här, vad glad jag blir! :)

  Ja, just de här modellerna är ju ganska så fina och härliga måste jag säga! ;)

  SvaraRadera