tisdag 11 oktober 2011

Stora tjejen!


God morgon världen! På väg till jobbet kl 06.30.

Så har min lilla tjej gått och blivit stor.. nåja, stor och stor men tagit ett ganska så stort steg in i den hormonella utvecklingen. Det första löpet har startat.

Så den något underliga kvällen igår med en kastrerad hane som helt plötsligt började fatta tycke för brudar hade alltså sin förklaring. Imorse var det ett par droppar blod i sängen där hon legat och när jag tittat henne mellan benen är det lite rött/blodfärgat.

Hundarna har sovit under natten och imorse visade Martie inte alls samma intresse för Mandie som igår kväll, de hälsade på varandra och möjligen att hälsnings cermonin kring att lukta i baken var något längre men sedan inget speciellt. Eftersom han faktiskt är kastrerad och aldrig tidigare visat upp ett sådant beteende som igår tror jag och hoppas att det ger med sig ganska så snabbt - det verkar ju så iaf. Skulle gissa på att det för honom, som för oss andra kom lite som en chock och eftersom de bor ihop vart så påtagligt.

Jag gör ju ingen sak utav detta men har koll på Mandie så hon mår bra och sedan såklart(!) koll på att ingen går på henne nu när hon i hundvärlden luktar ganska så gott. Dels för hennes skull så hon inte blir påsprungen och våldtagen vilket givetvis är ett grovt och hemskt negativit möte med andra hundar men också så att ingen olycka sker.

Är glad att vi har många kastrater runt omkring oss som faktiskt inte bryr sig sådär jättemycket, har hjälpt henne om någon hund visar för stort intresse genom att helt enkelt ta bort/mota bort den andra hunden. Hon sätter också själv ner rumpan och vänder huvudet till.

Jag hoppas verkligen inte Mandie blir en sådan tik blir allt för påverkad, man har ju hört allt från personlighetsförändringar till ingen påverkan alls. Än sålänge märker jag inget speciellt, möjligen att hon är lite extra "mattig" och stänger av öronen titt som tätt på promenaden men så är hon å andra sidan unghund också - de brukar ju vara lite kända för att stänga av öronen ibland. ;)

/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Hej hej, här kommer jag och kikar in. :-)
  Brukar ha problem att kommentera på blogspot-adresser så det återstår att se om detta kommer in. :-o
  Första löpet är alltid lite intressant, sen att se hur pass jämna de är. Dirke har ju alltid varit punktlig, till och med nu efter att hon fick sin kull kom hon igång. Möjligen på grund av Sanni men annars bara en månads förskjutning.
  Ska kika runt lite här inne men ville bara tacka för raderna hos mig.

  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 2. Hej Karin,
  jodå din kommentar kom in :)

  Detta är ju min första tik så jag följer utvecklingen med spänning. Hur gammal var Dirke när hon löpte första gången?

  Ha det så bra!

  SvaraRadera