fredag 9 mars 2012

Nya fodret = Mycket väl godkänt!

Härom dagen gick jag längs med uddarna med hundarna och såg att det var massor med människor ute på isen, såg lite halv läskigt ut då det varit så varmt(ja, inte nu de senaste dagarna men veckan innan) ute. Vid Borgen hade isen spruckit över hela Edsviken, från Ulriksdals sidan till Danderyds sidan och det var öppet vatten i mitten, ett glapp på kanske 2-3m. Jag stod där och förundrades över människorna som åkte hela vägen fram till öppningen, kollade och funderade på hur de skulle ta sig över, några åkte in till sidan och gick på land för att ta sig över medan andra vände men guuud så läskigt det såg ut! Såg med mobilen i högsta hugg, beredd att ringa SOS om någon trillade i. Medan en hund satt och gjorde ifrån sig passade jag på att ta ett kort med mobilen, denna man på bilden var klok nog att vända till slut iaf!


Nu är det snart helg igen, vad skönt! :)
Imorgon, lördag fyller gammel gubben Ozzy 9år! Det blir nog lite "gottis" och presenter för hans del samt att han ska få träna med Christer på eftermiddagen. Sen tänkte jag på lördagen också köra lite lydnads träning med Mandie och om det går, lägga ett spår åt henne. Känner att det är dags att utöka både längden på spåren samt liggtiden för lilla frökens del! :)
söndag blir det ev. träning tillsammans med Susann och Täppas och jag tror, om vädret tillåter att man kan lägga spår att jag kommer ta med mig Martie i sådana fall.

Igår åkte jag och mamma för hämta leveransen på färskfodret som kommit, väl hemma igen var det ett gäng hundar som var mycket intresserade av de stora kalla "korvarna". En korv las fram för att tinas upp så vi kunde dela upp den i portionspåsar, den hann också tina så jag redan igår kväll kunde ge mina hundar deras första portion av de nya fodret. Slaffs Slaffs, sa det kan jag säga! Mandie fick äta ur sin "anti-glupsk" skål vilket gjorde att det tog iaf liite längre tid för henne, Martie däremot njöt av maten och mumsade i sig det i ett normalt tempo. Toppen, då har hundarna godkänt den nya maten! Nu är det bara att fortsätta och hoppas att de mår bra på detta, är bra i magen osv.

Nu ska jag väcka hundarna och påbörja dagens alla promenader!

Snart är våren här och min lilla fröken blir 1år i april! Inte klokt va?
Såhär såg hon ut den 17 juni 2011, en dag efter hon flyttat in hos oss.
Älskade fina Mandie, vad skulle jag ta mig till utan dig. Första gången jag besökte Lena och Tony(uppfödarna) så fick jag med mig ett kort hem med texten: Make a dream come true..
Så sant, du är min dröm och du gick i uppfyllelse.


/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Grattis i förskott till Ozzy!! Jag är hemma i helgen och spårar gärna på söndag =) Vi får höras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy hälsar och tackar då mycket! :)

   Vad kul! Vi kan väl höras imorgon om tid och plats på söndag? Ska ju bli fint väder också säger dom! :)

   Radera