torsdag 8 mars 2012

Foderbyte

Så ska vi som så många andra gå över till ett mer naturligt hundfoder, nämligen färskfodret Vom og hundemat.

Rebecca som är lite mer insatt i "denna värld" tipsade mig om detta foder och när jag sedan pratade med personalen i butiken här i närheten som säljer flera olika färskfoder så kunde även de bara tala gott om just detta märke så vi testar helt enkelt - med start imorgon redan!

Mandie har nu ätit Royal Canins rasfoder för rottweilers och Martie har ätit Eukanuba, vilket de iofs mått bra på bortsett från lite lös mage på Mandie till och från. Men har man möjlighet så är det väl bättre för alla att kunna ge hundarna något mer naturligt? Det känns fräschare, nyttigare och är uppenbarligen godare för hundarna också.

Sedan har jag räknat lite på priset också, sålänge det inte är någon stor skillnad eller att jag blir helt pank tycker jag iofs inte det har någon större betydelse men lite intressant är det ändå. Mandie ska äta 700g/dag och Martie 500g/dag då rekommenderat intag per dag är 2% av kroppsvikten.

Det vill säga att en 5kg "korv" räcker i 4 dagar för mina hundar. Dessa korvar kostar 129kr/st vilket blir en kostnad på: 1290:- för bägge hundarna på 40dagar. Torrfodret kostar ca 1200:- för bägge hundarna på 30 dagar.

Kostnad för färskfoder per dag: ca 32kr för bägge hundarna(ca 16kr för varje hund).
Kostnad för torrfoder per dag: ca 40kr för bägge hundarna(ca 20kr för varje hund).

Så det blir t.o.m billigare med färskfodret, några kronor bara men för ett nyttigare alternativ känns det ganska så bra att t.o.m kunna spara några kronor! :)

/ Hella.

4 kommentarer:

 1. Jag har också funderat på att byta till färskfoder pga att Amber har lite dålig aptit på torrfoder, idag äter hon bozita robur. Men det är ju en riktig djungel att välja foder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Det är så himla svårt att veta vad man ska välja för foder till sina hundar, man vill ju att det ska vara bra och nyttigt samtidigt som de ska tycka det är gott.

   Men testa på färskfodret ett tag, kanske Amber tycker det är jätte smarrigt! :)
   Nu glufsar iofs mina hundar i sig det mesta men igår när de fick sin första portion av det nya fodret sa det bara slaffs och så var det borta så det var helt klart godkänt! ;)

   Önskar dig och Amber en trevlig helg!

   Radera
  2. Precis vill man ju att fodret ska ge allt de behöver i näringsväg och samtidigt gott. Idag måste vi blanda i något annat som tex köttfärs eller något annat i fodret för att hon överhuvudtaget ska äta av det. Så det är anledningen till att jag funderar på byte. Vart beställde ni färskfodret?

   Trevlig helg på er också:) Ska också träna och lägga spår med henne i helgen, ska bli så kul:)

   Radera
  3. Vi beställde färskfodret via en återförsäljare i Täby, Hundinspiration. Om man går in på Vom og Hundemats hemsida finns det en lista över alla återförsäljare, toppen så man förhoppningsvis inte behöver åka så långt! :)

   Vad roligt att det blir b.la spår för er också i helgen, det är verkligen så kul! Hundarnas luktsinne är ju så underbart fantastiskt! :)

   Radera