torsdag 29 december 2011

Giftiga blommor och rottis prommis!

Följande hände inatt här hemma:

Ena katten har slagit ner en hyacint från bordet och en liten hund åt upp hela hyacinten.. rubbet förutom plast krukan, lite jord och några gröna blad.

Fick snabbt på morgonen höra att hyacinten är giftig, iaf själva löken så det blev till att ringa till veterinären, eftersom Mandie betedde sig helt som vanligt vart jag ombedd att vänta och se. Dagen har rullat på och ingen diarré eller kräkningar som kan förekomma, lilla fröken har betett sig helt som vanligt, inte varit dålig på något sätt och faktum är att hon varit på strålande humör. Så jag hoppas att faran för förgiftning är över nu. Lite blomma och lök kom ut där bak sådär halv smält vid lunch, hoppas magen kan klara av resten eller att de kommer ut nu till kvälls promenaden.

Igår, onsdag var jag och Mandie på trevlig promenad på golfbanan tillsammans med Rebecca och Flingan. Det var ett tag sedan småtjejerna fick busa nu och än sålänge fungerar de fint ihop! Hoppas, vill och tror väl att tjejerna kommer fortsätta att gå ihop framöver nu. Ni vet, kanske har ni upplevt det själva eller hört om det; hundar som är "bästisar" under valp perioden men knappt kan gå en koppelpromenad tillsammans efter unghunds perioden. Håller tummarna hårt för att detta inte händer tjejerna för de har ju så roligt tillsammans!

Jag och Mandie kom upp till golfbanan först och Mandie släpptes lös för att få nosa omkring lite innan Rebecca och Flingan kom. Jag tar upp kameran för att få ett par kort på Mandie, hade ju suttit på morgonen och rensat minnes kortet så jag skulle kunna ta massa kort under promenaden! Kameran går inte att sätta på.. Varför? Jo för att batteriet sitter hemma på laddning.. Hoppas att att Rebecca har med sig sin kameran, vilket hon har.. men även hennes kamera är batterilös. Ibland är man bra smart! ;)

Promenaden vart iaf mycket trevlig, snack i stora lass tvåbenta emellan och de fyrbenta varvade brottning, jaktlek, nosande och strosande. Mandie tyckte under promenaden att hon skulle testa att rida på Flingan.. Som tur var är Flingan så snäll att hon inte reagerade mycket över denna behandling men det är absolut NO NO! och Mandie vart tillsagd och klev ner. Mandie är absolut ingen "ridig" hund och har endast testat detta 2 gånger innan, kan detta ha med könsmognaden att göra och att Flingan löper tro?

Imorgon, fredag är det Marties tur för lite bus förhoppningsvis med Flingan! Martie och Flingan har bara träffats en gång innan och då en snabbis utan att hälsa på varandra men då var det inga onda blickar så hoppas de kan gå bra ihop. Kan ju vara en fördel att i framtiden kunna ta med bägge hundarna på promenad tillsammans med Rebecca och Flingan och om man vid något tillfälle behöver hundvakt, veta att alla hundarna går ihop. Mandie får inte hänga med imorgon, känner att det kanske finns en risk att Martie blir lite utanför eller lite "mobbad" bara för att han inte är rottis hehe.

I övrigt har dagen varit ganska så lugn, min mamma har varit här uppe hos mig idag och hjälpt med mig stor städning av lägenheten. Sedan vart det våfflor nere hos mamma - mums! Nu ska vi alldels snart gå ut på kvällsprommis!

Martie och Gunvald ligger och myser i soffan tillsammans, bilden tagen NU! :)
/ Hella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar