måndag 5 september 2011

Utställning!

Så sitter man här, klar med alla promenader och annat bestyr tack vare älskade mamma som hjälpt mig idag. Jag är sjuk; hostar, snorar, har feber och andra allmäna förkylnings syntom. Inte alls roligt och jag hoppas det ger med sig snart!

Den gågna helgen blev en riktig hundhelg för min och Mandies del. I lördags förmiddag bar det av till söderort, närmare bestämt hem till Camilla och Johan - kullbror Ceasars ägare. Där lämnade vi av lite packning innan det åktes vidare till Södertälje BK för ringträning inför kommande utställning på söndagen.

Jag som aldrig tidigare intresserat mig för utställning upptäckte hur mycket träning det ingår i att "visa upp hund" och började undra hur tusan det skulle gå på söndagen. Väl hemma hos Camilla och Johan på kvällen blev det middag och sedan lite bus för hundarna innan vi gick och la oss tidigt då vi skulle åka därifrån kl 06.30 på söndags morgonen för att hinna till Eskilstuna BK i tid på söndagen.

Stort TACK till snälla Ceasars ägare som välkomnade oss och lät oss sova över, annars hade det nästan varit omöjligt för oss att delta i både ringträningen och utställningen med alla resor fram och tillbaks och ingen vidare trevlig gäst kan jag har varit heller med min förkylning!

Utställningen på söndagen då - vilken upplevelse! Det nästan kryllade av hundar och människor på brukshundklubben och stämningen var på topp! Brorsorna gick in först i ringen vilken resulterade i att Ceasar vann med HP och sedan BIR och till slut BIS - helt underbart! Därefter var det Mandie och Leias tur(syrrorna) med flertalet andra tikvalpar och Mandie kom 2:a med HP och söta Leia kom etta med HP och därefter BIM - underbart igen! Finaste morbror Altlas fick också BIR och BIS. Vilken toppendag för kenneln! För mer information om hur det gick, kika in på Kennel Go Solid hemsida. Är så glad att jag valde just denna kennel, trevligare hundar och människor får man leta efter - så mycket positiv energi det sprids i detta trevliga sällskap!

Jag hade aldrig drömt om att det skulle gå så bra, min enda inställning var att detta skulle bli en ny erfarenhet och inför framtiden, en miljöträning som handlade om att Mandie skulle trivas och ha roligt - vilket hon också hade men givetvis blev vi mycket glada för resultaten för såväl vår del som de andra Go Solid hundarnas del!

Ny med detta vad gäller utställning gjordes det säkert tusen fel - några som jag vet samt säkert en kappsäck full som jag inte vet men domaren var en riktig trevlig herre som var på glatt humör och både skämtade och skrattade under "uppvisningen" av hundarna så det gjorde att det hela kändes lite bättre! Jag önskade dock att jag kännt mig piggare och kryare under utställningen så jag hade kunnat njuta av stunden mer istället för att känna som jag hade ett ton bly uppe på skallen.

Sedan bar det av hemmåt igen och åter igen tack till snälla Ceasars ägare som körde mig och Mandie hela vägen hem till Danderyd - det uppskattas nå enormt, speciellt eftersom jag inte mådde helt okej!

Väl hemma vart det middag med mamma innan det bar av upp till lägenheten där vi välkomnades av resten av vårat gäng, vi intog sängen ganska så snabbt och tur var det väl att Mandie var trött efter dagen så jag fick vila. Martie lämnade inte mig en sekund på kvällen - kanske hade han saknat mig eller så kände han att jag var sjuk och skulle pyssla om mig.

Ikväll är det träning för Marties del och imorgon kväll är det Mandies tur, sedan hoppas vi på en träff med Rebecca och Flingan också under veckan! För övrigt.. jag är ny tatuerad sen i fredags och är mycket nöjd med resultatet, väntar nu på att de kliande sårskorporna ska trilla av bara. Att tatuera handlederna var inte alls så smärtsamt som det sägs vara!

/ Hella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar