tisdag 28 februari 2012

Stresstålig eller ej, det är frågan

Jag ser mig själv som en ganska så stresstålig person, jag stressar väldigt sällan upp och även om jag befinner mig i en stressad situation så behåller jag lugnet men jag har nu kommit på en sak som får mig att känna mig lite stressad/pressad.

Att som max ha 12st hundar och allt vad det innebär är ingen stor grej tycker jag. Att sätta ihop nya hundgrupper, tas med hundar som inte beter sig som man vill och "stök" på promenaderna är inte heller något som stressar upp mig. Visst går det åt lite energi och tar på krafter samt kräver noggrann planering, men en av anledningar till att vi faktiskt har det såpass bra och får det att fungera så fint under dagarna är väl just planeringen och att jag kan behålla lugnet. För det ovan nämnde sker ju nästan aldrig med "stök" osv utan vi har ju en väl fungerade hundgrupp som jag tycker är en ganska så harmonisk sådan.

Men jag har kommit på en sak under de senaste 2 veckorna, den där telefonen.. den kan få mig uppleva stress. Nu har ju jag iofs ett och samma nummer för såväl kunder, hamsterköpare, familj och vänner - ja alla som vill nå mig. Dessutom så vet jag att jag har lite svårt att skilja på privatliv och arbetsliv, jag har svårt att "stänga av jobbet" när jag kommer hem, antar väl att det är ganska så lätt när jobbet och det stora intresset här i livet är en och samma "sak".

Under de senaste 2 veckorna har min mobil ringt och plingat till(sms) ovanligt mycket, vilket iofs är jätteroligt men då jag också har varit sjuk så har jag inte "orkat" ta diverse jobbsamtal/hamster relaterade samtal när jag väl kommit hem, lagt mig i sängen och varit helt utslagen. Jag har känt mig lite stressad och pressad, fått dåligt samvete för att jag inte svarat med en gång osv och för er som fått uppleva sent svar så ber jag så mycket om ursäkt för detta.

Men jag kommer skaffa en arbets telefon nu framöver och ha "telefon tider", förslagsvis mellan kl 09-17. Kommer ju givetvis svara när jag har möjlighet och tid annars också men jag har nog fått lite insikt om att jag måste bli bättre på att skilja mellan jobb och privatliv. Jag hoppas ni har förståelse för det. :)

Hamster: Här nedan kommer lite nytagna bilder från igår på de hamsterungar jag har kvar här hemma. De två tjejerna velar jag fortfarande om vem av dem jag ska behålla själv och är de inte helt underbart söta, så ni kanske förstår mitt dilemma! :)

Freddy, choklad LH rex(tingad)

Freddy(tingad)

Sidney, creme eller sobel d.s LH rex

Sidney

Samara, sobel LH rex

Samara

Tjejerna sitter och mumsar i sig banan, ännu bor de tillsammans men de börjar bli dags för de att bo själva nu.

/ Hella.

9 kommentarer:

 1. Jobbmobil är ett måste!! Utan två mobiler skulle jag vara ett sönderstressat monster =) Å det där med att koppla bort jobbet är inte helt enkelt. Jag börjar lära mig nu efter... hehe 4 år blir det snart. Men jag har en bit kvar! Ses gärna för lite träning framöver :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att höra att du tycker ungefär likadant Susann! Någon som hållt på lite längre liksom, så det inte bara är jag som är fjantig nu med detta inlägg hehe.

   Ja, det där med att stänga av jobbet är verkligen krångligt. Tur att du börjar lära dig nu efter 4år, man måste ju få vara "bara människa" ibland!

   Vi får höras av snart för en träningsträff! Ha det så bra!

   Radera
 2. Det är ju en bra fördel att vara stresstålig som egen företagare. Jag är också en person som inte blir "stressad", mår bara bättre ju mer jag har att göra:). Amber ser "slank" ut men är en tung tjej på 44 kg fast det inte "syns".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Johanna! Härligt att även du är en stresstålig person, glöm inte bort att vara "bara du, bara människa" ibland också, det har jag lite svårt med ibland hehe.

   Oj, nej då var hon ingen liten tjej heller! Trodde hon var i klass med min lättviktare på 35kg. Väldigt fin är hon din Amber iaf! :)

   Radera
  2. Jag har lätt att lämna jobbet och jobbtankar när jag går hem då är det fritid med familjetid och hundträning:).

   Tack för komplimangen om Amber, alla vi mött utomhus, veterinären och hundklubben gillar henne både till utseende och sätt. Många har sagt att hon är ovanligt social för att vara en rottweiler, hon vill hälsa och pussa nästan alla hon möter;).

   Radera
  3. Skönt att du har lätt att "stänga av", det måste jag verkligen jobba på att bli bättre på. Tror en jobbtelefon kan vara ett steg i rätt rikning. :)

   Så du har också en sån där tokglad och social rottis, härligt! Mandie älskar också allt och alla, "vakt" och reservation tycks inte finnas utan alla ska överrösas med pussar. Vi jobbar just nu på att hälsa fint för om hon fick skulle hon hoppa på alla och pussa de i ansiktet men det är ju kul att hon är så vänligt inställd. :)

   Radera
 3. Åååhhh!!! Blev lite kär i Sidney...
  Men de andra är såklart oxå fina! De växer ju så fort! Man tänker inte på det på samma sätt med Harry som man ser varje dag ju... Ska skicka över lite kort till dig nån gång så du får se din lilla Lector! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är hon söt lilla Sidney! Du förstår kanske att jag har lite svårt att bestämma mig hehe.

   Nej men blir ju så hemmablind, kommer säkert trilla av stolen när jag ser en bild på Harry nästa gång. Hans nu fluffiga päls kommer ju bli längre framför allt på baken när han blir äldre.

   Ha det så bra och klappa om lilla gubben från mig! :)

   Radera