fredag 10 februari 2012

Klickande och människobäddar

Ni vet när man sätter på "knapplåset"/stänger ner iphonen på knappen upptill på telefonen, det säger liksom "klick". Jag misstänker att Martie tror detta "klick" är som ett klick från klickern. Varje gång jag gör det och han är i närheten så tittar han upp och "spänner" blicken, precis som om han väntar på en belöning/funderar på vad han gjorde rätt.

Så, lät säga att han tror detta är ett klick för rätt beteende. Vad är det jag gör? Utsläckning eller diskrimering(=urskilja)?

När vi har våra kvällträningar så tränar jag ju bägge hundarna med klicker och de är endast ett par meter ifrån varandra. Den hund som inte tränar får under tiden sitta i hallen och då är det ju inga problem, den hunden som väntar vet att klickandet inte gäller henne/honom. Vet flera andra som har flera hundar och tränar med klicker fastän hundarna är i närheten av varandra och visst lär sig hundarna när man jobbar med just den enskilda individen. Kan ju också tilläggas att bägge mina hundar är ordentligt inklickade, i början av inklickningen skulle jag inte riskera att de inte förstår innebörden av klicket med att ha de nära varandra och en massa klickande hit och dit.

Vad jag längtar tills vi flyttar! Varför? Av många anledningar såklart men framför allt för att jag då får tillbaks min stoora säng! Jag har en 1,60cm säng men den har inte fått plats i den lägenheten vi bor i idag så jag har fått nöja mig med 1,20cm. Det blir också väldigt kallt i lägenheten vi bor i idag när det nu är så kallt ute och djuren söker värme i sängen, det har jag iofs inget emot eftersom jag också fryser men det blir ju ganska så trångt.. Inatt t.ex låg Mandie nerbäddad under täcket med huvudet på huvudkudden, Martie vid mina fötter, Gunvald brevid mitt huvud och Fannie på min mage. Varmt och skönt? Ja. Trångt? Ja.

Så det ska bli riktigt skönt att om drygt 2månader få tillbaks min stora säng, och dessutom få plats med två stora hundbäddar som hundarna förhoppningsvis kryper ner i. :)

Denna rosa biabädd ska Mandie få när vi flyttar, Martie får behålla sin "döskalle" bädd. :)
Nu ska jag väcka fröken Märta som ligger utslagen brevid mig och börja dagens promenader!

/ Hella.

2 kommentarer:

  1. Haha, så typiskt dig att köpa en rosa biabädd ;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vaddå, jag förstår inte alls vad du pratar om. Skulle jag och Mandie vara "rosa" av oss? ;)

      Radera