söndag 26 juni 2011

Midsommar helgen

Glad tjej på stranden!
Så lider midsommar helgen mot sitt slut för detta år och vid mina fötter ligger en sovandes liten valp vid namn Mandie, trött efter allt bus sedan kl 07 imorse. Nu ska hon få sova ett litet tag innan vi packar ihop och börjar bege oss hemåt mot Danderyd igen.

Midsommar har firats ute på landstället. Martie vart alldels tokig när han kom upp, så glad han vart över att få komma till landet igen. Mandie undersökte tomten och gjorde sig snabbt hemmastadd.

Helgen har såklart bjudit på en massa miljöträning i form av andra människor, nya platser och underliga djur för en liten valp. Kossorna var en spännande upplevelse för Mandie, när jag höll upp henne i famnen så hon kunde se tittade hon bara, kossorna kom närmare oss och Mandie sattes ner på marken - själv satt jag hukad bredvid henne så hon kunde söka skydd hos mig om hon ville. Med försiktiga steg luktade hon mot kossorna för att sedan, med svansen mellan benen söka skydd hos mig. Jag talade lugnt i normal samtalston till henne och när vi gick bort från kohagen var hon sitt vanliga "jag" igen, framåt och inte alls påverkad av mötet med kossorna.

Denna helg har vi också träffat 3 barn, några av mina söta små kusinbarn i åldrarna 1-5år. Mandie satt med mig och iakttog dessa lite konstiga små människor, de rörde sig och lät ju helt annorlunda från hur de människor hon brukar träffa gör. Efter ett tag tog hon mod till sig och hälsade på barnen och de var ju inte så farliga, tvärtom - de var ganska så roliga och intressanta. Alva, 1år och några månader fick när vi skulle gå hemåt hålla Mandie i kopplet(såklart under uppsikt både för Mandie och Alvas del), Mandie gick fint bredvid Alva och fick godis av mig titt som tätt och Alva skrattade och höll ett hårt grepp om kopplet - så hunden inte springer iväg. ;)

Igår fick Mandie träffa Oskar, snart 3år. Oskar sprang omkring i trädgården och lekte och Mandie följde honom för att titta efter vad han gjorde och titt som tätt fick hon sig någon pinne eller boll som han kastade och hon fick springa och hämta. Till slut fick Mandie totalt "tok ryck", hon sprang runt och runt i trädgården och lekte med sig själv. Tänka sig att barn skulle kunna vara så roliga!

Skönt med ett dopp i det blå!
Under helgen har Mandie också hunnit få sin första fästing - blä! Men den plockades bort snabbt och utan problem! Vi besökte också stranden och Martie var inte sen med att simma runt. Mandie stod vid strandkanten och tvekade innan hon gick i med tassarna - ganska så skönt och så tog hon några steg till, hon ville så gärna komma ut till Martie! När vattnet började komma upp till magen på henne försökte hon kliva över vattenytan vilket vart en väldig rolig syn för oss tvåbenta. Martie kallades in och hundarna fick hålla till i vattenbrynet istället och där skulle det såklart grävas i sanden!

Vi har också denna helg kommit på att Mandie är en liten trädgårdsmästare som hjälpt oss tvåbenta med att fixa och dona i trädgården genom att släpa grenar och gräva i jorden! ;)

Martie och Mandie tycks också denna helg ha kommit varandra närmare. De sover tätt intill varandra om nätterna och håller sig ofta nära varandra. De vill så gärna få leka och springa ihop men ännu släpps de inte ihop under en vild lek eftersom Mandie kan skada sig. När Mandie blir för på säger Martie till henne på ett snällt sätt, trycker till lite och ger ifrån sig ett grymt vilket resulterar i en liten valp som lägger sig ner, lugnar sig eller visar magen och sprattlar med benen i luften.

Midsommar helgen har varit jättemysig och vi har haft helt okej väder, några molntussar här och där men solen har varit framme för det mesta!
/ Hella.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Ville bara dyka in och säga att det är jättekul att läsa din blogg om lilla Mandie. :) Cissi heter jag och har Go Solid Dyrka (Hera). Välkommen till "Go Solid-familjen". ;)


    Kram från Cissi, Hera & Indra

    SvaraRadera