onsdag 21 november 2012

Tjänstehundsträning

Här sitter det en glad (och trött..) liten människa!

Vid 18.30 tiden bar det av ut till Vallentunas HV(hemvärnet) gård för att möta upp träningsgruppen som redan påbörjat sin utbildning på tjänstehundsutbildningen. Idag var de 4st deltagare plus instruktören som jag haft kontakt med och blev inbjuden utav. Ett trevligt gäng verkar detta vara med kunniga personer och superfina hundar(idag två Schäfrar, en Berner sennen samt en Schäfer blandning). Jag ser verkligen fram emot att få träna tillsammans med dessa människor, både jag och Mandie kommer lära oss mycket tror jag! :)

Idag arbetade de med b.la ljudmarkeringar. Figgen gick ut och satte sig, hunden sattes ner för att bevaka platsen och när hunden visat varifrån ljudet kom gick hunden med föraren ut i skogen och när väl figgen var hittad bjöd denna på belöning, oftast i form av lek innan hund och förare återvände.

Lilla fröken Mandie fick idag stanna hemma under mitt första möte med gruppen. Jag kände att jag ville se vart denna grupp befann sig, hur de tränade och vad. Mandie har ju "bara" gått en bevakningskurs på aktiveringsnivå och jag visste därmed inte om deras övningar skulle vara för svåra för henne. Men dagens övning har hon ju gjort tidigare och efter att ha pratat med instruktören känner jag mig verkligen peppad över att ta med henne till nästa träningstillfälle!

Detta ska bli så roligt! Sedan är det bara att vänta på tillfälle att få göra det där inträdesprovet också! ;)
Nu har jag varit igång sedan halv sex imorse och reserv krafterna satte in för redan ett par timmar sedan så jag tror det blir sängen mycket snart!

/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Ni verkar ju inte ligga så dödligt långt efter, det där kommer ni fixa galant =) Hoppas du fortsätter skriva om detta framöver, tycker det är så skoj och nu på riktigt dessutom!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar, jag hoppas vi klarar detta! :)
   Ja, jag ska fortsätta att uppdatera om hur träningen går. Hoppas ni haft en fin helg! :)

   Radera