måndag 12 november 2012

Happy happy!

Gjorde en tårta till pappa igår på fars-dag!
Glad nyhet! Jag har en ny dator! Känns himla fräscht och kul och att gå från en 10tum till 15tum är en viss skillnad. Känns som jag sitter med ett helt hus i knät haha. Tack snälla snälla Pappa som sponsrar mig! :)

Martie var på sitt andra kurstillfälle på Freestyle kursen i torsdags. Vi repeterade tidigare tricks och konster och jag vart glatt överraskad över att han visade upp hur långt han kommit även i kurslokalen så det inte bara var hemma han klarade det liksom. Vi gick även igenom några nya saker:
- Apportering. Martie vet oftast att han ska greppa saker med munnen men har svårt för att hålla kvar. Nu fick vi lite tips av Susann som vi ska träna på i veckan, får se hur det går!
- Hoppa över/genom. Vi testade att han skulle hoppa genom en rockring, Susann varnade för att många hundar kan vara rädd för rockringen. Psst, inte min hund! Tänkte jag. Ja, man ska inte vara för kaxig, rockringen var skit läskig! Så vi gick över till att hoppa över min arm när jag satt ner på huk, det gick dessto bättre! ;)
- Slalom baklänges. Vi fick under första kurstillfället komma med tricks vi ville lära oss från en lista. Övriga deltagare valde någon form av tasstricks, sådana kan Martie en hel del så vi valde slalom baklänges, en riktig utmaning. Så nu jobbar vi med bakdelskontroll på en kloss, det börjar komma nu att han ska röra bakbenen endast så det är bara att fortsätta nöta!

Ang. tjänstehundsutbilningen. Inget nytt på den fronten då de nya utbildningarna troligen kommer ut först efter nyår. Däremot ska vi nästa vecka på onsdagen möta upp ett gäng i Vallentuna för att få vara med på deras träning. Jag får se ifall jag tar med fröken Mandie eller om jag åker själv första gången för att se hur det går till osv. Dessa har ju också tränat ett tag och kanske är det så att Mandie inte får ut något av deras träningspass om de kommit så långt men det återstår ju att se, alltid kan jag/vi lära oss något utav dessa träningar! :)

Här nedan är lite bilder från i fredags 9/11-2012


Fröken Mandie! Hon har varit alldels för tunn sedan sin sjukhusvistelse, nu har hon snart nått sin ideal vikt. Hur tycker ni hon ser ut? :)
 
Två ny vänner på dagis. Frost, Grosser Munsterländer och Birk, liten blandras kille.


 
Harry och Märta. Dagisbarn.

Sima och Caesar. Dagisbarn.
 

Yttligare en ny vän på dagis. Sima, långhårig tax flicka!
 


Lilla söta Caesar, dagisbarn vart väldigt förtjust i min mamma under fredagens promenad.
 


Märta och Harry busade under hela promenaden på golfbanan vid Rinkebyskogen såklart!
 
 
/ Hella.

4 kommentarer:

 1. Haha, visst är det bra när pappor sponsrar datorer =)
  Vad kul med tjänstehundsutbildningen, Täppas hälsar att han är väldigt avundsjuk och att han funderar på att skaffa platåskor för att nå upp till minimimåttet i mankhöjd ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det, helt underbart ju med sådana pappor hehe!
   Haha söta Täppas då, ser mig honom stappla runt i ett par riktigt höga skor! Det är verkligen superkul så vi hoppas verkligen vi kan komma in på ett ev. intagningsprov! :)

   Radera
 2. Vilka HÄRLIGA bilder!!! :)

  SvaraRadera