fredag 16 november 2012

Freestylekursen

Igår var jag och Martie på det näst sista kurstillfället på Freestylekursen. Tänk vad tiden går snabbt när man har roligt!

Igår jobbade vi med:
- Apportering. Martie har fortfarande svårigheter med att greppa föremålen men det kommer mer och mer, han håller hårdare t.ex när jag drar föremålet lite emot mig. Lägger jag ner föremålet på marken istället för att hålla det i handen lyfter han upp det och släpper det. Eftersom jag lägger föremålet precis framför mig kan jag då hålla min hand snabbt under så funderar på att fortsättningen så och därefter utöka med att lägga föremålet allt längre bort ifrån mig.
- Spela död. Fick vi välja mellan tricksen "rulla runt" eller "spela död", jag och Martie valde spela död och det gick faktiskt jätte bra. Med en enkel handrörelse som han följde la han sig platt ner på sidan, tasshund som han är vill han gärna ta tag med tassarna runt min arm men han gjorde rätt iaf så nu ska jag börja klicka för enbart när han ligger ner på sidan och det blir alltså ingen klick när tassarna är på min arm.
- Bakdelskontroll. Vi fortsatte igår att jobba med klossen och efter lite tips från Susann började han faktiskt röra sig i sidled upprepade gånger med hjälp ifrån mig. Nästa steg blir att få honom att självmant röra sig sidled utan min hjälp.
- Slalom, fortsättning. Vi har ju tidigare tränat på slalom mellan benen, Martie är så duktig på det och han tycker det är super skoj! Igår gjorde vi en liten försvårning genom att istället för att röra oss framåt stå kvar på stället och först ta fram höger benet, hunden går under, därefter ta tillbaks högerbenet och ta fram vänsterbenet, hunden går under. Vart förvånad över att min hund tyckte detta var lätt som en pannkaka, jag belönade såklart ofta ändå och nästa steg blir att även här kunna låta honom gå under ett par gånger innan klick och belöning.
- Sist fick vi träna på lite vad vi ville, jag jobbade med mycket slalom, vinka, snurra och gå mellan mina ben. Testade även på att låta honom göra 2-3 tricks innan belöning och det gick kanon!

Nästa vecka är det sista kurstillfället och vi ska då om man vill visa upp något trick för resten utav gruppen. Eftersom slalomen går så bra funderar jag på att köra på det i lite olika varianter kanske! :)

Nu är det helg och i helgen ska vi spåra, wiie så skoj!

/ Hella.

4 kommentarer:

 1. Ja, apporteringen tar sin lilla tid, jag tror Täppas nästan måste ha rekordet haha - tre månader tog det =) Slalomen är verkligen Marties grej ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lovar att jag och Martie kommer slå Täppas rekord, inte alltid världens smartaste min hund! ;)

   Ja, slalom älskar han verkligen!
   Hoppas ni mår bra bägge två!

   Radera
 2. Svar
  1. Det är det verkligen! :)

   Sen får man gå hem och träna och då får lilla fröken också lära sig alla tricksen, toppen ju!

   Radera