onsdag 24 april 2013

Träningsdagbok: Rally 23/4

Nu är det precis en vecka kvar innan vi ska tävla, fjärilarna i magen börjar sakta komma kan jag lova.. ;)

Nu har vi ju flyttat ut alla momenten som det tränas flitigt på. Självklart tränar vi som vanligt inne också om kvällarna men det är utomhus jag ser framstegen. Utomhus tränar vi på banor men också momenten separat i olika situationer för att få in olika störningar. Igår var vi nere på en tom parkering och körde med förbi passerande människor, hundar, barn, moppar, bilar osv.

Så har det gått:
Från att vara lite lätt distraherad utomhus har Martie gått till en super fokuserad kille. Jobbar vi, ja då tusan jobbar han tills uppgifter inte erbjuds mer. Alla momenten sitter, vissa bättre/snyggare än andra men anser att vi klarar detta. Givetvis fortsätter vi att träna en vecka till men tror inte det blir så mycket bättre än såhär utan nu fokuserar jag mest på hans koncentration och uthållighet. T.ex så tränar vi nu mycket på att kunna göra flera olika moment innan belöning och att jag genom mitt kroppsspråk och röst kan få honom peppad och tycka det är roligt fastän belöningen dröjer lite. :)
Sammanfattningsvis känner jag att vi är redo, detta kommer vi klara! Och mitt mål med denna tävlingsdebut är att jag själv inte ska svimma ;) och att Martie ska ha riktigt kul, sen hoppas jag såklart vi blir godkända(dvs 70p). Allt annat blir om så bara en stor bonus! :)

/ Hella.

5 kommentarer:

 1. Lycka till på tävlingen! Det kommer säkert att gå super :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :)
   Tyvärr gick det ju inte så jätte jätte bra men vi överlevde utan att svimma på planen hehe.

   Radera
 2. Lycka till!!
  Nervositet är jobbiga grejer de.
  Tror nog att det släpper när ni väl har börjat tävlingen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, delvis har det nog släppt lite och jag kommer nog inte vara lika nervös inför nästa tävling när jag fått se med egna ögon att det inte är farligt att göra fel. :)

   Radera
 3. Jag funderar på att nöööta och tävla rally i juli men då måste vi börja träna träna träna... :)

  SvaraRadera