måndag 20 maj 2013

Värme och åter värme!


Så himla underbart det är nu! Det är varmt, solen skiner och överallt blomstrar det. Ja, bara för att jag skriver detta nu ser det ut som det ska komma en stört skur utanför fönstret men det gör ingeting. Speciellt inte för fröken Mandie som inte är lika glad över värmen som matten sin.

Lite update blir det i detta blogg inlägg. Kan börja att berätta hur det gick för oss på tävlingen 1 maj: Det gick verken bra eller dåligt. När vi kom dit var jag väldigt taggad och kände mig inte alls så nervös som jag trodde att jag skulle vara men nervositeten smög sig såklart på snabbt vart eftersom de närmade sig vår tur. Banan kändes bra, den var lätt att följa och jag kände mig säker på de momenten som ingick. Till slut var iaf vår tur och jag darrade säkert som ett asplöv men gick in med hunden som började med att nosa i marken, det var tydligen något väldigt intressant där. Fick ingen kontakt överhuvudtaget. Vilket såklart gjorde mig ännu mer nervös och jag gjorde säkert alla fel man kunde göra haha men efter 2-3 moment lossnade det och hunden gjorde precis som jag sa. Dock resulterade mina och Marties fel i början att vi inte vart godkända men jag känner mig ganska nöjd ändå. Detta var vår första gång, jag visste inte alls hur verken jag eller min hund skulle reagera i denna miljö men trots att vi gjorde fel och bägge var nervösa överlevde vi det och det var inget farligt att göra fel. Pinsamt, visst men folk klappade i händerna och sa snälla ord när vi kom i mål även om starten rent ut sagt sög. Så det är bara att ta tjuren vid hornen, ut och träna mer - på störningarna och på nya platser och försöka igen. Ska eventuellt anmäla oss till en tävling i slutet på juni.

I övrigt mår vi bara bra här hemma. Mandie lider som sagt av värmen och det blir inte överdrivet mycket aktivetet under dagarna utan hon "vaknar till liv" när solen gått ner och då går vi extra långa promenader och tränar. Det fungerar det med förståss men tänkte höra med er, är era hundar värmekänsliga? Hur brukar era dagar se ut under de varma dagarna? Mandie är nere och doppar tassarna i vattnet varje dag, än så länge är det lite för kallt för att simma omkring tycker hon även om hon tagit sig ett par dopp redan. :)

/ Hella.

2 kommentarer:

  1. Här räcker det med ordet träningstävling så blir jag kallsvettig och illamående. Kul att det tog sig efter de tre första då vet man vad man behöver träna mer på och inte i alla fall :)

    SvaraRadera
  2. Täppas är onormalt värmekänslig! Är det 20 grader och sol kan vi omöjligt gå långpromenad. Han sicksackar sig fram mellan de skuggiga partierna och ibland är han så slut att han måste lägga sig för att vila i skuggan. Lite problematiskt eftersom jag MÅSTE motionera honom sommartid för att han ska vara fit for fight för fjällvandringar... Ofta blir det att gå upp tiiidigt eller vara uppe sent för att kunna gå promenad. Eller jubla över regniga dagar haha ;) Ibland duschar jag honom i svalt vatten innan vi går, det hjälper en hel del faktiskt. Och även sval dusch efteråt. Sen älskar han sin kylfilt "cool n' dry" som han gärna ligger på inomhus varma dagar =) Nä, jag föredrar vintern!!

    SvaraRadera