tisdag 16 april 2013

Träningsdagbok: Rally 16/4

Boktips: HUNDra % Rallylydnad av Ida Lindgren & Charlotta John. SBKs Regler för Rallylydnad.

Två dagar kvar tills vi ska börja jobba med alla moment utomhus och jag tror minsann vi är redo! Vi har jobbat upp fokus och koncentration ute trots diverse störningar så jag tror att momenten vi arbetat med inne även kommer fungera ute. Men jag säger till mig själv att jag inte får bli besviken(på mig själv alltså, det kan ju bara vara mitt fel såklart) om Martie fattar nada när vi flyttar ut alla moment i övermorgon. :)

Så har det gått: Jag har ju nu bestämt mig för att använda röst kommandon på de moment han redan kunde och de nya momenten kommer jag använda mig av handsignaler. Det är så vi har lärt in nu och det mesta sitter, 15 dagar kvar tills tävling så varför virra till det och göra det svårare, inte minst för Martie i en sådan pressad tidsplan?
Förutom att nöta momenten var för sig så jobbar vi också på att göra flera moment efter varandra innan belöning kommer och då endast med röstberöm. Idag har vi t.ex kört följande moment huller om buller: Sitt, Sitt-Ligg, Sväng vänster, Sväng höger, Helt om höger, Helt om vänster, Sitt framför höger ingång framåt, Sitt framför vänster ingång framåt, Långsamt tempo och Spring.
Jag kör nu som mest 5st moment innan belöning kommer men ser också till att variera mig, ibland kommer en belöning under ett moment, ibland efter endast ett moment, ibland tre osv osv, ja ni förstår. Det går jätte bra, Martie blir peppad och glad av mitt glada röstberöm så det verkar fungera lite som belöning det med. Enda problemet just nu är väl att han kan bli lite väl taggad under "spring" så jag jobbar med att belöna när han har alla tassarna i marken.

/ Hella.

2 kommentarer:

  1. Låter som du har en perfekt tränings plan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna! Ja, vi får hoppas att den är vattentät iaf hehe!

      Radera