fredag 26 oktober 2012

Kursstart och SNÖ!

Det är den 26 oktober och det ligger faktiskt lite snö på marken, helt helt underbart tycker jag! Jag röstar för en lång och vit vinter nämligen! Nu håller jag tummarna för att snön ska ligga kvar och att det kanske t.o.m kommer ännu mer snö men först(!) att alla ni får på dubbdäcken på era bilar så det inte sker några olyckor!

Igår började Martie på freestyle kursen för Dogspirit och vad kul vi hade! Det var en trevlig grupp på 5st deltagare, med stora och små hundar. Nu är ju Martie iofs ganska så hundvan men det är så himla nyttigt att bara få titta på andra hundraser i olika former och storlekar hihi!

Igår gick vi igenom: Handtarget, slalom mellan benen, "sitta fint" och snurra.
Så gick det: Handtarget kan han sedan innan så vi repeterade lite att han ska följa handen osv. Slalom mellan benen har vi också kört till viss del men igår föll en polett ner för min lilla gubbe! Det är nämligen så att när Martie gått emellan benen brukar han gå framför mig, alltså inte stanna vid sidan för att åter igen gå igenom benen men igår "simsalabim" så stannade han vid min sida för att sedan gå emellan mina ben igen! Toppen! Så det ska vi fortsätta jobba med samt att sakta men säkert arbeta bort hjälpen med handtarget. "Sitta fint" har vi lite svårigheter med då Martie har svårt att hitta balansen och han gärna tar stöd med sina framtassar mot min arm. Igår lyckades vi få till ett par gånger där han fann balansen så nu får vi fortsätta träna på det alltså, tror jag ska låta bli att klicka honom när han tar stöd med framtassarna för det är så lätt att han tror att jag klickar för det. Därefter tränade vi på att snurra, Martie kan redan det tricket men jag använder mig ganska så mycket av en handhjälp och ska nu börja arbeta bort det. Igår började jag minska ner hand rörelsen och visst gick det bra, vissa gånger, andra gånger vart han frågande. Så nu ska jag arbeta på att vissa gånger göra hela rörelsen, andra gånger inte och när han klarar snurren med mindre hjälp blir det helt enkelt party med röstberöm och gotte!

En väldigt trevlig kurs, som vanligt hos Dogspirit! Martie arbetade på koncentrerat med mig och var pigg och alert igenom hela kursen, bra jobbat! Ser fram emot nästa kurstillfälle, som iofs är om två veckor då det nästa vecka är skol-höstlov. Men det ger oss bara mer tid att träna med det vi gick igenom igår! ;)

Idag står det vaccination på schemat för Martie, Fannie och Sven så om ett par timmar ska vi stuva in gänget i bilen och åka till Albano! I helgen hade vi tänkt att göra någon utflykt med Mandie som erbjuder social aktivering, vad det blir är ännu inte bestämt! Önskar er en trevlig helg! :)

/ Hella.

8 kommentarer:

 1. Min bloglovin visar inte alla dina uppdateringar eller så har det bara krånglat eftersom de har haft uppdateringar men fick för mig att det har hänt förut oxå :( Åh vilken rolig kurs ni går!
  Jag och Gimli ska snart börja en lydnads kurs :)
  Angående tricket så går det lite segt faktiskt..har svårt att hitta tränings tillfällen(då inte dottern och de andra hundarna försöker vara med och träna...) Sen så får jag han inte alls till att stänga men öppna går dessto bättre men inte bra, han öppnar om jag lockar han att kampa med kökshandduken och han blir inte rädd för dörren som svänger men han drar så hårt så den svänger upp och sen smäller igen .. Vi kan väll göra varsitt inlägg på tisdag om hur det har gått så får vi lite extra tid att fundera på hur man ska lösa sina problem. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så knasigt då!
   Roligt med lydnadskurs, det vill jag gå med Mandie också men har haft svårt att hitta kurs som passar in med dagar och tider så det blev helt enkelt en rally lydnads kurs istället för hennes del. :)

   Verkar så vi stött på helt olika problem, så en liten redovisning på tisdag låter väl bra. Kanske kan lära av varandra då liksom!

   Radera
 2. Vad är det för finne på ditt jobb? Som finsk lapphunds nörd så vill man se bilder och veta vad de heter i stamtavlan ;P Vi kan flyga på vilt främmande människor här i stan med en ny lapphund för att få veta allt om vad det är för någon ;P Japp vi är lite tokiga men på ett trevligt sätt!
  Lapphundar är såå roliga att jobba med, finns de som är lite slöa/tråkiga men de flesta är väldigt arbets motiverade och jag har nog väldigt sällan märkt av att de blir trötta under träningen och vill sluta men ibland måste man ta paus för att låta poletten trilla ner och låta de vila även om de inte vill :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, klart men blir extra intresserad när det rör sin egna ras! Bilder på lilla Nikki la jag upp så sent som i augusti här i bloggen om du vill se. Kan maila dig senare idag. :)

   Radera
 3. Vad söt Martie är på bilden!! Ja, det är verkligen en mixad grupp när det gäller ras, storlek och ålder. Kom på sen att target-stick säkert kan lösa problemet med att han vill lägga tassarna på dina armar för att hålla balansen. Blir lixom lite svårt att greppa target-sticken med tassarna ;) Vi ses om två veckor, trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Martie tackar! :)

   Tycker det är helt underbart med mixade grupper, bra för min kille att se alla olika typer av hundar nu när det äntligen löst sig med hundmötesproblemen.

   Tack för tipset! Körde med target stick igår och det gav var faktiskt stor skillnad, nu är det bara balansen som ska tränas upp!

   Radera
 4. Vilken charmig bild på en söt hund!
  Roligt med kurs och ännu roligare att det gick så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Madeleine! Hoppas allt är bra med er! :)

   Radera