fredag 12 oktober 2012

Trickträning 2 - öppna/stänga

Trickträning, omgång 2.
Öppna/stänga t.ex en skåpdörr.
Hund: Mandie.
10-19okt 2012

Upplägg:
Stänga - Kommer använda oss av nosduttar för att stänga en skåpdörr. Kommer klicka in att göra nosduttar mot en post-it lapp som sedan sätts på dörren och därefter göra lappen mindre tills den tillslut inte behövs.
Öppna - Kommer hänga en boll med snöre på handtaget som Mandie ska dra i för att öppna skåpdörren. Vi kommer först klicka in att ta bollen i munnen, därefter dra och sedan fästa bollen på handtaget.

Först tillfället:
Vi började med att stänga, det känns enklast! ;)
Nosduttar vet hon vad det är så när hon efter ett par gånger gjort det på post-it lappen satt det även när jag fäste lappen på dörren. Vi upprepade ett par gånger och då det gick som på en dans så började jag klippa i lappen och vet ni vad.. den där lappen hade nog inte ens behövts om jag visat henne bara direkt på dörren. Så i dagsläget gör hon nosduttar mot dörren, inte alltid så kraftiga att dörren stängs eller rör sig så det får vi fortsätta med. Ikväll blir det första träningstillfället med att öppna dörren. Spännande! :)

/ Hella.

3 kommentarer:

 1. Jag kan inte posta komentar via min mobil och när jag postade från datorn i ditt förra inlägg så försvann det 3 ggr..hoppas det funkar nu.

  Så jag är här då och då och kollar läget :)

  Vad skoj med trickträning!! :) Cazpher kan bara lite men Aszco har jag inte lärt in nåt, haha..

  Ha en fin helg!! Kramar från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är din mobil också dära knasig? Jag brukar inte heller kunna kommentera på vissa bloggar från mobil och det kan gå dagar innan jag sitter framför datorn! :(

   Vad kul att du tittar in här då och då, det gör jag också i din blogg. Vad kan söta Cazpher för tricks då?

   Kram för oss!

   Radera
  2. Eller ja, kanske synd och säga trix ;) Men rulla runt, städa - att han ska hämta sina leksaker och lägga i korg, hämta tvätten och veden o lite smått bara. Lärde honom en gång att halta, det va kul men tog en jäkla tid att lära in ;)
   Nu på äldre dar vet jag inte om han minns det bara, haha.

   Sen när man har en gammal lydnads hund så få man spela lite på det med, som att kunna dirigera och be att göra olika saker osv, lite kul ändå att använda nu när han ändå inte ska tävlas mer :)

   Radera