lördag 13 oktober 2012

Kantarellsök och Trickträning 2

Idag har jag och Ozzy varit på första tillfället av två på en minikurs i kantarellsök som Susann Fagerman, Dogspirit håller för oss - alla dagishundarna! Nästan alla dagishundarna är med och det har varit en väldigt rolig dag! Ser man på, gammelgubben Ozzy han kan också hitta svamp! Imorgon kör vi igen, ska bli roligt att jobba vidare. Ozzy var så duktig att jag gärna velat köra lite nu på eftermiddagen igen men märkte att han var ganska så trött så han har fått vila, det är ju trots allt första gången på nästan 9år som han går kurs, klart man blir lite trött i skallen! ;)

Anledningen till att jag går med Ozzy är att Mandie är inne i höglöp och Martie har ju redan gått denna kurs.


Trickträning, omgång 2.
Öppna/stänga
Hund: Mandie
10-19 okt 2012

Öppna - Idag har vi jobbat vidare på öppna ett köks skåp. Mandie har nu förstått att hon ska greppa bollen som är fäst i ett snöre så nu ska vi bara få till att dra i bollen också, annars händer det ju inte så mycket! ;)
Imorgon tänkte jag gå ut och kampa med just denna boll och klicka i det ögonblick hon drar. Lite svårt att busa upp henne ordentligt inne i vår lilla lägenhet, om inte annat lite onödigt. Därefter hoppas jag även att hon ska dra i bollen inomhus och därefter blir det att dra i bollen när jag fäst den i handtaget.
Stänga - Hon gör så fina nosduttar emot dörren, nu vet hon ju precis vad jag vill men ibland kan det bli lite väl lätta nosduttar så dörren inte rör sig så nu får hon endast klick och belöning när dörren rör sig. Vi har även arbetat med lite olika köks skåp och lådor som hon inte ska få för sig att det endast handlar om ett speciellt skåp/låda. Nästa steg blir att lära in ett kommando för detta, "stäng" hade jag tänkt.

Titta gärna in i Annas blogg för att se hur det går för henne! Vill ni vara med, hojta bara till! :)

/ Hella.

6 kommentarer:

 1. Oj vad ni är duktiga! Jag har både varit bortrest och legat sjuk så här har det inte blivit tränat alls just nu, men jag SKA ;) Vi hinner det vi hinner! Men smart att lära att stänga oxå det ska jag oxå lära in :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli spännande att höra hur det gått för er! Det där med att öppna har vi inte fått till helt ännu.

   Hoppas nu är helt frisk nu! :)

   Radera
 2. Jag hänger gärna på något framöver! Täppas kan stänga lådor men inte öppna. Har försökt lära in det men insett att mina lådor/skåp här hemma är alldeles för tröga. Lilleman har ingen chans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut du ska hänga på! :)
   Ja det där med att öppna är bra knasigt, fröken som inte ens tycker om att greppa saker liksom och sedan ska hon dra, ibland hårt. Det har vi helt enkelt inte fått till ännu!

   Radera
 3. ÅÅh roligt att de går framåt!
  Kul utmaning, funderar på om jag ska göra något liknande :)
  Lära Simba 2 i månaden kanske och katterna 1.. Hmm får fundera vidare och se om jag kommer fram till något bra upplägg :D
  Duktiga Mandie! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :)

   Men häng på oss då nästa gång och kör med Simba? Vi kommer ju tillsammans fram om ett trick men skulle de blir något han redan kan brukar man ju kunna försvåra och utöka i massa olika steg!

   Vad har det blivit med katterna hittills då? :)

   Radera