lördag 25 augusti 2012

Fröken hemma igen och lördags mys!

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"

Igår eftermiddags fick fröken Mandie komma hem efter att ha gjort oss alla riktigt oroliga. Skulle det bli en operation eller inte? Vad var det som hade fastnat i magen?

Vad hände då? De gjorde en konstrakt röntgen i torsdags kväll och det fanns ingeting som stoppade upp och igår förmiddags rörde sig den "mörka klumpen" som synts på röntgen tidigare fritt i tjocktarmen och man antog att hon skulle få ut det den naturliga vägen, vilket hon också fick men i det var det inget "onaturligt" utan bara avföring så veterinären tror att det var en infektion i magen eller att hon har ätit något olämpligt(behöver inte vara något stort) som magen inte klarat av. Mandie har under sin vistelse på sjukhuset fått dropp och går nu på diet mat samt får äta Pro-kolin. Humöret är det inget fel på, igår flög hon på mig i väntrummet och var sitt vanliga pigga och glada jag.

Sitter en överlycklig matte här som är så glad att ha sin tös hemma igen, frisk och pigg och att vi slapp en operation! Stort tack till er som ringt, skrivit och hört av för att fråga hur det är med lilla Mandie. Om Mandie kunde förstå vad jag säger när jag berättat om er skulle hon hoppa upp på er och pussa er! :)

Mumsiga chokladbollar!
Idag började jag och mamma dagen med storstädning hos hamstrarna, sedan blev det att åka till djuraffären för visst ska fröken ha en leksak när hon varit sjuk! Sedan mat affären och väl hemma igen så blev det 2½ timme i skogen med Martie och Mandie. Så roligt de har det tillsammans mina vackraste och nu ligger de trötta på golvet. Det blir väl vila i några timmar, sen full rulle igen för att typ sitta i en bur i nästan 2 dygn för en ung rottis är väl inte direkt optimalt, full rulle ska det vara om Mandie får bestämma! :)

/ Hella.

4 kommentarer:

 1. Har läst igenom efter frånvaro ifrån internet på ett tag.
  Måste varit superläskigt! Jag blir nervig direkt när något inte är som det ska med mina pälsbollar, tur det gick såpass bra!

  Klart hon ska ha en leksak, söthunden!

  Hoppas allt är bra annars!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, jag som kollat in i din blogg ett par gånger och undrat varför du inte uppdaterat. ;)

   Javisst blir man orolig såfort det inte är som vanligt. Bättre att åka in en gång för mycket än en gång för lite, helt klart!

   Annars är det bara bra med oss, hoppas ni alla mår fint! :)

   Radera
 2. Så skönt att allt gick bra! Du får förklara för fröken Mandie att hon får hålla sig borta från att stoppa i sig äckligheter framöver =) Om det nu var det som var orsaken... och klart man ska ha en leksak när man varit sjuk ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äckligheter är Mandies favorit tyvärr och snabbt går det också men jag ska hälsa henne det! ;)

   Det vart en stor orangefärgad mjukishund, super rolig och snart slaktad såklart.. tokfian!

   Hoppas ni mår bra! :)

   Radera