söndag 26 augusti 2012

Blåbärsmarmelad!

Idag har vi varit ute i skogen igen men denna gång för att plocka blåbär. Det finns ju så himla mycket och de är så himla fräscha så vi slog oss ner lite off road från stigarna och började plocka medans hundarna sprang lösa och lekte och undersökte under tiden. Vädret var ju inte det trevligaste då det regnat hela dagen, från duggregn till ösregn men vi plockade tills det kom en störtskur och t.o.m hundarna sökte skydd under träden, då gick vi hemåt igen efter 1 ½ timmes bärplockande.

Väl hemma igen sköljdes bären och nu har jag gjort 3st burkar med blåbärsmarmelad. Återstår och se ifall det blir gott på en nyrostad macka med ost när det fått kallna lite i kylen. Och så ska jag pyssla ihop lite gulliga etiketter också för nu ser de ju lite små tråkigt ut.. Igår när vi gick i skogen så såg jag flertalet nyponbuskar i skogen, funderar på om man ska ta sig dit snart och plocka lite nypon för att göra nyponmarmelad. :)

Hundarna är fortfarande blöta efter promenaden och ligger i sina bäddar, Gunvald ligger och trycker sig emot mig medan regnet öser ner utanför. Det är så mysigt att vara ute i regnet, komma in och få mysa ner sig ordentligt! Till kvällen blir det ev lek prommis med Rebecca och Flinga, skoj! :)

/ Hella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar