måndag 6 augusti 2012

Pälsbollen är hemma! Och lite träning också!

Igår kom världens bästa Martie hem, älskade pälsboll! Idag har vi kört tricks i racerfart, jag hade glömt bort hur snabbt det går när man jobbar med denna grabb och sedan fick han ta sig an ett viltspår också. Mer om det nedan.

Igår kväll gick jag och Mandie bort till Skogsvik för att köra lite lydnad med Rebecca och Flingan. Även igår låg fokusen på kontakt, följsamhet och attityd. Så gick det: Bra! Klar skillnad från förra veckan då fröken mestadels hade intresse för gräset, tänk så mycket en vecka med "valp kontakt övningar" kan göra! Blicken kom allt mer under passet och attityden var det då inget fel på från start även om den också höjdes vart eftersom. Sammanfattning: Helt klart nöjd med fröken, hon var fokuserad(inte super fokuserad men ändå) och jobbade på bra, ville jobba från start och ville bara mer och mer under passets gång, vi avslutade när hon var på topp och tog pauser, efter ca 1 timme verkade hon lite trött och jag beslutade att det var det sista vi gjorde för dagen men då Flingan körde en gång efter oss och Mandie satt uppbunden var hon lika taggad igen. Jag vet att jag tittar alldels för mycket på Mandie när vi tränar, och jag vet att jag inte ska det så då försöker jag hålla huvudet rakt men så kikar jag i ögonvrån och går väl lite som ett mongo typ hehe så igår hjälpte Rebecca mig med att klicka Mandie, då kunde jag titta rakt fram, inte på Mandie och enbart tänka på att ge godis/belöning när jag hörde "klick" samt att ha hunden med mig i kopplet. Superbra ju! Ser fram emot nästa pass, då kanske vi kan träna lite annat än bara just detta! :)

Så till Martie viltspår idag då! Spåret var lite över 100m långt med 3st 90graders svängar, 2st bloduppehåll på 3-5m och med en liggtid på ca 1timme. Så gick det: En jäkla fart var det idag i början på spåret, t.o.m lite för fort kan jag tycka så jag höll emot lite i linan men trots denna hets så spårade han rätt och riktigt snyggt i den första vinkeln. I det första bloduppehållet rörde han sig lite väl mycket åt höger kan jag tycka men lyckades komma rätt ändå(kanske gick han på personspåret som kan ha rört på sig?), därefter var det raka vägen igenom den andra vinkeln och det andra bloduppehållet innan han snurrade runt en hel del i sista vinkeln och därefter mer eller mindre rakt på fram till spårslutet där klöven låg som han stolt bar hemåt!Sen måste jag bara berätta något så gulligt! Gunvald var inatt dålig i magen, han sprang på lådan 3gånger på raken den lilla stackarn. Sen kom han ut från toaletten och skrek högt och ljudligt, kanske hade han lite ont i magen? I vilket fall så sökte han inte tröst hos matte sin som nästan fick ont i hjärtat av hans jämmer utan han gick raka vägen till Mandie som låg i sin bädd utsträckt, där kröp han tätt intill hennes mage och somnade. Söta lilla Gunvald och Mandie hade då inget emot att få lite sov sällskap! <3

/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Ja vi har en långlina här hemma men har problem med att den trasslar in sig konstant verkligen :( så tiden går ju mer åt att försöka trassla ut linan när vi är ute... än att träna xD Kanske behöver köpa en bättre lina eller har det helt enkelt att göra med att man måste lära sig tekniken så att säga?

  Ja man blev helt chockad vid det tillfället och kunde liksom inte agera riktigt. Var faktiskt svårt att få in att en professionell person(eller vad man ska kalla det) kunde hålla på så. Men som tur är ska vi inte tillbaka dit! :)

  Låter ju som att du har en toppen-veterinär! Vi ska åka och hälsa på en veterinär snart o berätta i förhand på telefon osv, om vad som hänt. Samtidigt tror jag inte att jag bör göra alltför stor grej av det hela, då det var ju inget farligt på så vis, o e jag orolig så känner ju hunden det också ;) Men ska passa på att be vår nya veterinär om hjälp med hantering också, vore toppen om de kan ställa upp! :D

  Det ska jag göra :) han blir nu 15 veckor på fredag oxå, så stor kille ;)

  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag känner igen mig, det där eviga trasslet med linan! ;)
   Men det är lite av en vanesak också, när Mandie var mindre och jag alltid hade henne nära mig, t.ex som ute på gården där vi bodde då så fäste jag aldrig linan undan lät den hänga efter henne, då trasslade den sällan in sig i träd/rötter/möbler eller vad det nu kunde vara. :)

   Tycker du gör helt rätt i att inte göra en sak utav det för att inte påverka lilla sötgubben, är ju toppen om man kan få lite "gratis hanterings träning" hos vet. ;)

   Kram på er!

   Radera