fredag 20 maj 2011

Full rulle!

I april månad var det strålande sol och nästan sommarvärme. Nu i maj månad har det istället varit riktigt "april väder"! På förmiddagen har det regnat och när promenaderna ska börja har solen kikat fram, det har varit lite små kyligt varvat med riktigt varmt så vad man ska ha på sig under promenaderna är ett stort frågetecken! Igår bytte jag från tjocktröja till jacka till t-shirt för att sedan återgå till jacka.

I veckan blev det också världens åsk skur, det vräkte ner från himmeln och till slut blev det också hårt hagel som for ner, där emellan lystes himmeln upp av blixtar, tätt följt av världens boom! Åskan måste ha legat precis över oss för man hann på sin höjd räkna till 2sek.. om ens det. I detta väder var jag ute och gjorde iordning en "hinderbana" åt en valp jag skulle ha träning med, när hunden och hans ägare kom beslutade vi ganska så snart att skjuta på tränings tillfället. Givetvis.. en halv timme senare sken solen. ;)

Denna vecka har det varit full rulle, utöver promenaderna har hundarna varit ute i trädgården efteråt. Där har de strosat omkring, fått göra en godissök på marken och lagt sig för att vila i skuggan. Då vi inte har staket får hundarna röra sig på tomten i långlina, det fungerar alldels utmärkt men en mindre typ rastgård ska byggas så hundarna kan få vistas tillsammans ute på tomten. Nu när de går i lina är de satta så de inte kan snurra in sig i varandra.

Nu längtar jag som bara den tills på söndag! Då bär det av till kennel Go Solid för att hälsa på de små rottis valparna! Kameran ska såklart packas ner så man kan ta lite kort. Det går ju i rasande fart och de växer så de knakar!

Onsdagen den 25 maj skulle Martie fått gå och klippa sig, våran tid vart inställd och jag vart lite orolig för när han skulle få tid. Dels för att han är verkligen långhårig - i längsta laget för min del och sedan vill jag gärna ha honom kortklippt tills rottis valpen Mandie flyttar hem till oss. Hon som är uppvuxen i en familj med rottisar och kanske inte hinner träffa på så många andra raser innan skulle säkert tycka det vore roligt att dra lite i den långa pälsen vilket nog Martie inte skulle vara allt för förtjust i. Men nu har vi fått tid fredagen den 3 juni så det blir ju perfekt! Stort tack till Marties frisör som tar sig tid att klippa hårbollen! :)

Bilden i detta inlägg är på daghunden Affe och doggywalking hunden Malva. De har tillsammans varit ute på promenad och vi stannade till hos oss för en vatten paus innan Malva skulle lämnas hemma hos sig igen. Det ser ut som vovvarna sitter/ligger och samtalar med varandra, som två människor nästan tycker jag!

Trevlig helg!
/ Hella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar