torsdag 29 maj 2014

Spår torsdag!

Idag har man varit ledig och vi har passat på att lägga lite spår. Så himla skoj! Gemensamt för alla vovvarna idag:
- Varierande terräng, mestadels blåbärsris.
- Ca 10grader varmt, något blåsigt men inte överdrivet.
- Spårslutet var en kyckling klubba.
- Liggtid: 2h

Martie: 250m, 2st 90graders vinklar och en dummy utlagd i spåret.
Så gick det: Arbetar på fint och lugnt, är mycket noggrann då speciellt i vinklarna där han tar tid på sig att gå rätt. Snurrade runt ett tag där dummyn låg men hittade den tyvärr inte, fortsatte dock på egen hand med spåret. Ett fint avslut.
 
Pixie: 150m, 1st 90graders vinkel.
Så gick det: Motiverad redan innan spårstarten, fin början med nosen i marken konstant. Lite förvirrad och snurrade runt vid vinkeln, kan ha berott på blåsten idag. Vart därefter lite okoncentrerad men kom sen, nästan helt på egen hand tillbaks i spåret och jobbade på fint ut till spårslutet. Fint avslut med tydlig "av knapp" att nu var spår arbetet slut.
 
Mandie: 200m, 1st 90graders vinkel och 1st böj.
Så gick det: Mycket ivrig i början och tog starten fint, tappade bort sig och gick åt fel håll ganska så snart efter start. Slog på vittringen istället för att söka med nosen i marken. Fick därefter hjälp tillbaks och arbetade på fint, mer självständigt sista delen av spåret. Vid spårslutet upptäckte vi att någon snott Mandies kycklingklubba, möjligen räven. Att hon var så ofokuserad på själva spåret kan ha berott på att hon vindade räven istället, så typiskt!
 
Det kommer bli mer spår till helgen hade jag tänkt, då jäklar ska ingen få sno Mandies belöning!!
/ Hella.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar