lördag 3 augusti 2013

Oplanerad motionsträning och sneda rumpor..

Mandie, juli 2012
 

Idag har Mandie testat på något nytt, något väldigt oplanerat kan jag säga er! Jag bor ju just nu i mina föräldrars hus och agerar "husvakt" under deras semester. Under kvällen hittade vi mammas motionsband (ett gångband), jag tänkte att testa kan man väl alltid. Så fram med godisar och klickern. Först fick Mandie klick och belöning för att enbart gå upp på bandet, när hon hade förknippat bandet med belöningen startade jag det på det lägsta tempot. Nu rörde sig ju maskinen och lät även lite grann. Vi fortsatte likadant och inte störde det fröken i ryggraden att hon behövde gå på denna apparat för att få sin belöning. Det tog inte många försök innan Mandie självmant gick upp på bandet, såklart för sin belöning men hon verkade även tycka det var kul att "jobba" på detta vis. Ingeting går ju upp mot en vanlig promenad såklart men detta kan ju vara en liten rolig aktivitet att syssla med vid sidan av sådära. :)

Idag har jag och Mandie även tränat lite rallylydnad och jag är lite fundersam över en sak nämligen: sneda sättanden.
När Mandie kommer runt mig på min högra sida blir det verkligen skit snyggt, när hon kommer framifrån och då på vänster sida har det en tendens att bli lite snett ibland. Hur har ni gått till väga för att lösa detta? För jag antar att jag inte är den enda som haft detta problem.
Tar tacksamt emot alla tips!

Nu blir det en sen kvällspromenad, Mandie älskar att gå ut på kvällspromenaderna när det äntligen är lite svalare!

/ Hella.

4 kommentarer:

 1. Övningar i bakdelskontroll!! (mot sneda sättanden)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Jo vi tränar även bakdelskontroll, tror vårt problem kan ligga i att hon faktiskt inte vet exakt vart jag vill ha henne.

   Som vanligt alltså, mattes fel ;)

   Radera
 2. Tillbaka till klossträningen och aldrig belöning för snedasättande utan ibland gäller det att ställa krav. Sen glöm inte att filma det du tror är rakt är inte alltid rakt ;) Jag måste själv börja filma mer för det ser verkligen inte ut som jag tror det gör i många situationer :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset!
   Jodå, vi tränar det med och det är väl just det att matte har varit lite väl slapp vilket resulterat i att hunden inte vet vad jag vill ha/förväntar mig.

   Uhh, detta filmande! Gjorde det mycket under min ena utbildning. Man ser ju för rolig ut ibland, och man undrar ju vad tusan man sysslar med ibland ;)

   Radera