torsdag 4 april 2013

Hemlighet nr 2

Det kanske är dags att avslöja hemlighet nummer 2, också en av anledningarna till att bloggen varit inaktiv i början på året.

Jag är ju idag egen företagare med inriktning på hund(nähä, ere sant?;)) då jag är utbildad hundinstruktör och också gått hunddagis utbildning, mer utbildningar ska det bli! Mitt företag driver hemifrån "mini dagis" och erbjuder också doggywalk, privatträning och hundkurser.

Jag har arbetat med hundar sedan 2008 men det var först 2010 som jag startade eget. Att vara egen företagare är helt fantastisk. Man får arbeta med det man vill och försörja sig på sitt största intresse, man bestämmer själv hur saker och ting ska fungera. Det är en väldigt fin känsla jag får i kroppen när jag tänker på vad jag, bara lilla jag liksom har byggt upp, när jag hör att mina kunder är supernöjda med mitt jobb när jag bara gör det som känns rätt. Helt enkelt.. det är coolt, det är givande och det är förbannat roligt att vara egen. Mitt företag är som mitt barn, jag har vårdat och skött det med mitt liv som insats.

Men det finns en baksida. Det tillkommer en massa extra jobb. Matematik, bokföring, siffror, statliga myndigheter. Saker jag egentligen inte har en susning om. Jag har såklart en helt fantastisk revisor som hjälper mig med detta handikapp(matte invalid) jag har men mycket gör jag ju också själv. Dessutom jobbar jag ensam, det betyder att dagarna ibland kan vara väldigt stressiga då det sammanfaller sig så att alla hundar kommer på en och samma dag t.ex. Och när jag blir sjuk, ja men då är det bara att bita i det sura äpplet och jobba för jag har inga sjukdagar. Jag har t.o.m jobbat med en spricka i revbenet, det var tufft. Hunderi är inget hög avlönat arbete så att ha semester när man är egen är ren lyx men det betyder mindre klirr i kassan under t.ex sommaren.

Ja ni förstår, man älskar det man gör samtidigt som jag tror att jag skulle tröttat ut mig själv både psykiskt och fysiskt ganska så snabbt om jag fortsatt i det tempo jag hållt.

Iaf, i höstas höll jag på och letade lokal för fullt för att utöka min verksamhet. Lokal utbudet i Danderyd var inte jätte stort, de lokaler som kändes bra tillät inte hundar eller var på tok för dyra. Jag kände att jag stod och stampade lite på stället men som från klar himmel kom ett bra jobberbjudande! Träffade nämligen en gammal vän som jobbar på ett annat hunddagis som berättade att hans chef försökt att nå mig då de ska öppna ett nytt dagis här i Danderyd och undrade om jag var intresserad av att jobba för dom.

För att göra det kortfattat: Efter kontakt och möte kändes allt väldigt bra och jag tackade ja till detta jobb erbjudande! Vi har samma filosofi om hur dagis ska drivas och hur hundar ska skötas vilket betyder att jag får göra det jag gör idag, fast utan allt det där extra jobbet och stressen! Eftersom det också är ett nytt dagis fick jag möjligheten att ta med mig alla mina kunder dit vilket var en av de avgörande faktorerna för jag skulle aldrig kunna överge dem.

Så summan av kardemumman! Inom ett par veckor står det nya fina fräscha dagiset klart och jag och mina kunder flyttar direkt in. Lokalen är stor och ljus men stora härliga rum(inga box eller halvväggs system här inte) och i direkt anslutning till lokalen kommer det även att finnas rastgård. Bara några minuters promenad bort ligger både skog och sjö där det kommer vara trevligt att gå med alla dagisbarnen. Om det är någon som är intresserad av att läsa om min nya arbetsplats kan ni besöka hemsidan: Changdobels hundcenter

Jag tror verkligen på detta och tror det kommer bli hur bra som helst även om det såklart gör lite ont i hjärtat att lämna "mitt", "mitt namn". Men detta var helt klart rätt beslut för mig! :)

/ Hella.

8 kommentarer:

 1. Men oj vad spännande med det nya dagiset :P
  Lycka till önskar vi dig!

  / lillafrokendobermann.se

  SvaraRadera
 2. Det låter ju som ett super bra lösning!! :) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns verkligen som detta var rätt beslut. Tack så mycket! :)

   Radera
 3. Verkar ju toppen! Och så bra att du kan plocka med dig alla befintliga kunder =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara de befintliga utan också de som stått på min kö-lista så det är kanon! :)

   Radera
 4. Åh va KUL!! Och få göra det man vill! Ett stort LYCKA TILL :)

  SvaraRadera