torsdag 3 maj 2012

Utställning i Västerås!

Jag och Mandie jobbar.. ;)
Jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen på sista tiden men man har ju varit långledig och sedan har det varit så himla fint väder så det har helt enkelt inte funnit vare sig tid eller lust att sitta inne med datorn.

I helgen var vi som sagt i Västerås med hela Go Solid gänget(uppfödarna och kullsyskonen) och vilken dag det blev! Vi vann eller tog bra placeringar i varje klass vi ställde i, tufft va? :)

Ja, jag var jättenervös innan vi skulle gå in i ringen kan jag säga. Jag vågade faktiskt inte hålla handen framför mig för jag var ganska så säker på att den darrade som ett asplöv. Jag förstår inte riktigt varför egentligen för jag vet att Mandie inte kommer missköta sig inne i ringen, sedan om hon visar upp sin bästa sida eller är lite ointresserad eller liknade är ju saker som inte spelar mig någon jätteroll då det viktigaste är att vi ska ha kul och hon ska trivas. Konstigt det dära!

I vilket fall så misskötte sig min hund absolut inte, tvärtom! Jag tycker hon var så otroligt fantastisk, hon var bara glad och framåt även om tandvisningen var liite läskig(något vi behöver träna på!). Är imponerad över hur Mandie kunde visa upp en sådan självsäker och bra sida av sig själv när hon hade ett nervvrak i slutändan av kopplet, även om t.o.m jag slappnade av till slut! Det slutade med en placering på 4:e plats(very good) i juniorklassen för tikar och jag kan inte annat än att vara nöjd! Hennes kritik var också jättefin, domaren tyckte hon behövde bredda och utvecklas mer i kroppen samt få jämnare rörelser. Domaren sa också att hon ser ut som en typisk 1-åring och det är väl inget konstigt med det - hon är ju 1år och utvecklas fortfarande! ;)

Vi ställde också i avelsklass och uppfödargrupp vilket jag nog tyckte var det roligaste! Jag ligger på latsidan vad gäller att redigera bilder så vill ni se bilder från Västerås får ni kika in på kennel Go Solids hemsida eller Johanna och Leias blogg(kullsyster).

Lite roligt.. Härom kvällen hade Mandie och Gunvald sin dagliga mysstund på golvet. Mandie låg ner medan Gunvald strök sig emot hennes huvud. Jag ser hur det lite slår slint i skallen på Gunvald som blir så till sig utav den mysiga stunden med Mandie och han lägger upp tassarna på hennes nos och naggar henne över nosryggen. Mandie får kolla i kors för att se vad han gör - så himla sött!! Några minuter senare reser hon sig upp för att gå ut i köket och dricka vatten. - Inte än, mer kel, tycker Gunvald som springer efter Mandie och slår till henne på rumpan. Hon vänder sig förvånat om och han fortsätter sig att stryka sig emot henne. Det är inga tvivel om att dessa två älskar varandra! Mandie brukar tvätta Gunvald så han är alldels blöt, framför allt på huvudet. Fattas väl bara att Mandie går igenom en skenvalpning och tar Gunvald som sin valp.. skulle inte förvåna mig alls typ.. ;)

/ Hella.

5 kommentarer:

 1. Sv: Tack så mycket:)
  Bara bra med oss! :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt när man ser så fina band mellan djur? :D
  Duktig Mandie ^^

  Jo det går bra att ta ut Angus i koppel/lina :)
  I början tog jag på honom den och så följde jag honom helt enkelt (ha tålamod).
  Sen började jag lätt föra honom, typ locka osv och nu går han nästan lika bra som hunden ;P
  Kanske inte precis i början... Men efter ca 5 min brukar han förstå ^^
  Sen tar jag ibland löplinan så kan han gå en bit utan att behöva gå fot liksom ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det härligt när man ser att de verkligen trivs i varandras sällskap och inte "bara accepterar" varandra! :)

   Tack för tipsen, ska försöka med lilla Gunvald. Behöver få ut honom och borsta av honom ordentligt om jag vill slippa ett totalt igen hårat hem nu när "vinterpälsen" håller på att släppa. ;)

   Radera
 3. Grattis till fin kritik och att Mandie skötte sig så fint i ringen.
  Jag känner igen kärleken mellan katt och hund. Fast här är det katten som är överdrivet kär i hunden medans Dirke är lite mer neutral. :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :)

   Haha, Dirke är kanske lite klokare och mer sansad än mitt unga yrväder kanske som tycker det är "party" såfort något rör sig typ. ;)

   Radera