tisdag 15 maj 2012

Vattenhund och Hundtrim..

Snart ett år sedan.. nu simmar
och apporterar hon! Wiie!
Vet ni vad min kära lilla hund gör?
Hon apporterar i vatten! Helt otroligt!

Mandie som inte har något jätte stort föremålsintresse och inte heller när hon väl fått upp intresset för ett förmål är direkt intresserad av att dela detta med mig springer med glädje ut i vattnet efter pinnar och idag - simmade t.o.m för att sedan komma raka vägen in till mig. Belöningen blir kamp med pinnen eller godis, försöker undvika godis som belöning just när det gäller detta eftersom hon är tokig i mat och jag är rädd att hon förlorar intresset för pinnen och att hämta den som det enkelt blivit när vi tränat utbyteshandel.

Jag är så himla glad över detta samt att hon idag simmade ett par ordentliga simtag! Hon har tidigare tagit 1-2 simtag när hon råkat gå ut på för djupt vatten men idag var det fullt medvetet och hon simmade kanske 3m, tog pinnen och sedan simmade hon tillbaks. Om vädret tillåter imorgon ska jag försöka få detta på film.

Snäll, erfaren och kunnig hundfrisör
sökes till världens finaste grabb!
Idag skulle jag beställa tid till Martie på den salong han gått på i 3års tid då jag fick veta att hon lagt ner sin verksamhet.
Så tråkigt då jag varit så himla nöjd varenda gång vi varit där, Martie blir så väl omhändertagen(borde vara en självklarhet men tror tyvärr inte det är så på Sveriges alla hundsalonger..) och resultatet - Wow! Det finns inte ett endaste hårstrå som sticker ut från mängden.

Så nu är vi tillbaks på ruta ett, att finna en salong som faller oss i smaken. Då Martie vid sitt första salongsbesök blev illa behandlad enligt mig och därefter hade vi krångel med hanteringen är det viktigt att det är en salong som jobbar enligt mjuka metoder och ser till att hunden känner sig trygg under besöket. Visst, jag har blivit bortskämd med en sådan toppen hundfrisör som gör ett sådant jobb med själva pälsen också men sticker det ut ett hårstrå, låt gå sålänge Martie känner sig bekväm med behandlingen. Ser hellre mindre salonger/privatpersoner med god kunskap och erfarenhet framför större trim där man jobbar med flera/många hundar samtidigt då jag anser att det kan skapa onödig stress. Så har ni någon att rekommendera i Stockholms området, tipsa mig gärna! Ni kan maila också om ni inte vill kommentera/lägga ut uppgifter i bloggen; helena@hellashund.se

Funderar över att ta saken i egna händer också, dvs att lära mig att raka ner honom själv. Vi får se hur det blir beroende på om jag ens hittar någon som jag skulle våga lämna min hund till.

/ Hella.

1 kommentar:

  1. Tack!
    Ja, men hästleksaken är redan trasig i handtaget, hon är helt omöjlig ;)

    Hoppas du får en härlig helg!

    SvaraRadera