måndag 28 maj 2012

Är det sommar nu?

Det är dåligt med uppdateringar här i bloggen för tillfället men det händer ju faktiskt inte sådär jättemycket just nu att skriva om heller..

Det har varit supervarmt den senaste veckan och mina egna samt daghundarna blir ganska så ordentligt påverkade, vi har knallat ner till vattnet där hundarna får svalka sig eller umgåtts längre ute på olika platser istället för att gå non stop under hela promenaderna. Framåt kvällarna har mina hundar vaknat till och det har då blivit träning och bus på Sätra ängar när solen gått ner.

Som jag nämnde i bloggen tidigare har jag nu börjat klippa ner Martie själv då hans tidigare frisör slutat att jobba. Tänkte väl hålla på och små nagga lite här och där i lugn takt men i helgen blev det bara KLIPP KLIPP, strunt samma hur tusan det ser ut - pälsen ska bort!
I fredags kväll när vi skulle gå och lägga oss låg Martie och flämtade på golvet, inte så konstigt eftersom jag typ har temperatur växthus inne då solen ligger på hela dagarna trots öppna fönster och fläkt. Tyckte han andades lite för tungt så gick fram för att kolla till honom, han var nästan ledlös i kroppen, tokvarm och ögonen rullade i huvudet. Fram med en skål med kallt vatten som baddades på tassar och i ansiktet på honom, han vaknade till snabbt och återgick det till normala men där gick gränsen så nu i helgen har jag bara klippt rakt av.. han ser ju ut som jag vet inte vad men han är betydligt piggare nu och det är det viktigaste! :)

Mandie mår bara bra, sålänge hon får ta sig ett dopp i värmen fungerar det bra och jag tyckte inte hon blir allt för påverkad men visst märker man att det är mer energi om kvällarna nu när man inte vill köra slut på henne under dagarna. Som inatt t.ex.. kl 01.30 låg Mandie och katten Gunvald i hundsängen och gosade, Mandie pussade halvt ihjäl Gunvald som pep och kurrade högt, sedan for de ut på golvet och upp till mig - inte lika uppskattat men de är ju så himla söta! Mandie är nu också anmäld till SSU, spännande ska det bli! :D

Jag har den senaste veckan passat på att bara vara människa också och gjort det man gör bäst här i Danderyd på våren och sommaren, sitta på klipporna och spana ut över edsviken i goda vänners sällskap med ett glas vin i handen. Det är ju så himla vackert att det inte är klokt!

Vet ni vad? På söndag, alltså den 3 juni ska jag och Rebecca gå och se Pitbull inne i stan! Jag är som ett barn på julafton!!
Pitbull rullas dagligen hemma hos mig och jag har så länge sagt att den dagen han kommer till Stockholm ska jag gå och se honom, är däremot inte ett sådant fan att jag kollar hemsidor osv för ev turnéer men av en rent slump såg jag detta i helgen, vilken tur!

Pitbull, Marocko 20 maj 2012

/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Vad härligt för Martie att få bli av med pälsen, Simba ser också ut som en tok i sin päls men det är så skönt för honom i värmen! ^^
  Härligt att Mandie mår så bra och kul med SSU :D

  Sen är jag lite avis över att du ska få se Pitbull..;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen skönt för dem att slippa all denna päls. De blir som helt andra hundar! :)
   Fast Simba är typ 1000 gånger finare än Martie, vågar knappt visa upp honom här i bloggen just nu haha.

   Ska bli så roligt att se Pitbull, hans konserter är ju lite omtalade! :)

   Radera