torsdag 31 mars 2011

En organiserad fröken

Så har dom små hamsterbebisarna hunnit bli 5 dagar gamla och om inte alls många dagar kommer de ta sina första steg utanför boet - fortfarande helt blinda och mamma Poison kommer snabbt bära tillbaks dom till boet!

Vid ett snabb titt under dag ett lyckades jag räkna till 7st ungar och förhoppningsvis några till då de ligger i en stor hög och det är svårt vid en snabbtitt att få fram ett exakt antal. Dessutom är de första dagarna riskfyllda då ungar kan "försvinna". I början tvivlade jag lite på Poisons "moders instinker" då hon så att säga grävde ner ungarna men vid en närmare titt har jag förstått att den lilla fröken är en mycket organiserad moder..

Det är nämligen så att Poison har byggt ett stort gigantiskt bo, inte som en vulkan som tidigare honor gjort så man kan se ungarna uppifrån utan Poison har byggt ett tak så att säga med hela 4 ingångar från olika sidor! Man kan se att det är 4 tydliga ingångar från alla sidor av boet. Mamma Poison skyndar sig för att hämta mat när jag fyller på och skyndar sedan tillbaks till boet och de små. Sedan ligger hon där inne och man hör hur de små snuttar och ibland piper till lite grann. Nyfiken matte som man är vill man ju se de små och kunna räkna de, börja se färger osv men jag får väl helt enkelt hålla mig i skinnet till de små blivit lite äldre.

Idag lyckades jag dock få se några utav ungarna! En av ingångarna hade blivit lite större och när man kikade in såg man hur de låg och sprattlade - såg både ljusa och mörka små ungar! Så spännande!

I veckan hade katten Gunvald tid hos veterinären för att få sin årliga vaccination. Gunvald blir till och från lite kladdig i ögonen men det löses ofta med en fuktad bomulls tuss men till veterinär besöket hade ett öga blivit ordentligt irriterat så han nästan inte kunde öppna det. Väl inne på djursjukhuset kollade de ögat - det var en snäll katt som lät sig undersöktas och petas i ögat! Helt klart en ögoninflammation och ögonsalva skrevs ut! Ingen vaccination blev det då man inte ska vaccinera när djuret redan har en infektion. Gunvald som på sjukhuset är en väldigt enkel paient "förvandlades" till en riktig jobbig sådan.. Så ja.. det var en spännande upplevelse att få i ögonsalvan hemma och detta ska göras morgon och kväll i 10 dagar! Det är bara att kämpa vidare men det ger resultat! Ögat ser bättre och bättre ut för var dag!

Igår var det en trött hund och en trött matte som kom hem vid 20-tiden. Igår var vi nämligen ute och tränade hundmöten och närlydnad tillsammans med Affe - newfoundland och hans husse! Det var ett roligt träningspass och skam den som ger sig - det ger resultat bara man jobbar på och koncentrerar sig!

/ Hella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar