lördag 16 juni 2012

SSU idag!

Tidigt imorse bar det av ut till Södertälje BK för SSU(svensk segrar utställning). Detta var ju första året vi kan delta men också första året jag i över huvudettaget var där och vad roligt det var att se - det bara kryllade av rottisar överallt, i alla möjliga storlekar, former och åldrar.

Nervös var jag ju som vanligt samtidigt som jag står och stampar lite och vill att "nu kan det väl bli vår tur!". Till slut blev det ju vår tur och man började med den enskilda bedömningen av hundarna och tandvisning. Den tyska domaren var mycket noga med att titta på varenda liten tand, en sådan noggrann bedömning har vi inte tidigare varit med om innan men jag tycker Mandie skötte sig fint ändå! Kan ju inte säga att hon tyckte det var direkt roligt att stå där och gapa stort men hon fann sig i det och domaren lyckades till slut se alla tänder!
Sen var det dags för nästa nya grej för dagen, nämligen dubbel handling! Som tur var hade jag världens bästa Rebecca som stod utanför ringen och hoppade, skuttade och tjoade så Mandie stod fint med både kropp och huvud så domaren kunde titta och kika på henne. Som hjälp hade vi även kennelhusse Tony som kom in och hjälpte mig, tur var väl det för jag kände att jag blev lite passiv och de där få minuterna kändes ju som evigheter för ett nervvrak till matte. ;)

Efter de enskilda bedömningarna var det dags att springa lite grann innan domaren avslöjade resultatet, det vart "Good" men tyvärr ingen placering. Men jag ser det lite såhär; Sålänge min hund tycker att det är kul och går in i ringen med viftande svans och sålänge hon sköter sig inne i ringen så har vi vunnit! Visst är det kul om man får en placering osv men helt ärligt, för mig är hon ju en BIS hela tiden! ;)

Vädret var ju rent ut sagt piss idag! Till en början såg det bra ut - lite molnigt och inte jättevarmt, toppen för hundarna men så började det regna rätt så ordentligt till och från så efter lite mat i magen åkte vi faktiskt hem. Hunden var dötrött och har sovit fram tills nu nästan.

Kritiken, som för övrigt också är på tyska har jag inte fått. Då man inte kunde hämta ut den när vi skulle börja röra på oss bad jag Johanna(kullsyster Leias matte) ta den åt oss, om vi sen senare lyckas klura av vad som står återstår väl att se. ;)

Jag är iaf jättenöjd med dagen, har haft så trevligt och roligt och hunden har skött sig och är trött efter dagens äventyr! Stort Tack till världens bästa vän Rebecca som fanns där för oss, och som vanligt alla snälla och vänliga Go Solid´s människor som alltid förgyller dagen med deras vänliga och trevliga inställning. Ja, vi är då lyckligt lottade som får umgås med alla er! :)

Stort Grattis till de vänner och släktingar som tog placeringar i såväl lydnad som utställning!

Nu väntar kvällsprommis och sen ska jag inte göra någonting mer idag!

/ Hella.

6 kommentarer:

 1. Kritik på tyska??? Varför bemöda sig med att skriva kritik över huvud taget då om de allra flesta ändå inte kan förstå den??

  Är inte insatt i utställningsvärlden så "good" osv säger mig inte så mkt men jag tycker iaf Mandie är en perfekt rottis. Vet att de kanske "ska" vara lite biffigare men Mandies storlek är ju mer lätthanterlig, troligtvis sundare också =) Och bra mentalitet, DET om något har betydelse!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu Susann, jag vet inte riktigt hur lång tid det kommer ta mig att förstå vad domaren tyckte om Mandie! ;)

   Åh, nu växte matten här hemma någon cm av din fina kommentar och Mandie tackar så jätte mycket! :)
   Jo, hon är ju i ett ganska så praktiskt format min dam, det kan jag inte annat än att hålla med om och oavsett utseende så är det ju temperamentet som har betydelse, iaf för mig.

   Hoppas ni haft en fin midsommar helg!

   Radera
 2. Roligt att hon skötte sig iaf ^^
  Och oavsett om man får placering eller inte så är det ju jättebra träning för en vovve ^^
  (dessutom tycker jag att hon ser ut o va en av de finaste rottisar jag sett.. :3)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja absolut, det är mer träning och förberdelse än vad man tror inför utställning och Mandie total däckade ju efter SSU! :)

   Tack så jättemycket för din fina kommentar om Mandie! :)

   Hoppas ni haft en fin midsommar helg!

   Radera
 3. Va kul att det ändå gick så bra på SSU:t. Och framförallt vilken tur att du inte svimmade ;-)

  Kul och läsa om er Tjh träning, va duktiga ni är!!

  Ha det gott! Kram Lorina med rottisgänget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :)

   Haha, ja det hade ju varit något pinsamt!
   Hoppas allt är bra med er! Kram!

   Radera