tisdag 26 juni 2012

En omedveten bloggpaus!

Min midsommartårta!
Oj, det var ett tag sedan jag bloggade nu! Vad har jag att säga till mitt försvar.. ja, det är sommar och mellan jobb, hundträning och utehäng så finns det inte så mycket tid över för att sitta framför datorn! ;)


I förra veckan var vi iväg på det sista kurstillfället på bevakningskursen och det gick jättebra tycker jag! Vi fick då gå en lång patrull stig där både föremål, vittring, ljud och spår skulle markeras. Så gick det: Mandie kom ut på patrullstigen, som vanligt med ON-knappen på big time och markerade fint föremål i början av stigen, sedan var det ett föremål som hon var så nära hela tiden men aldrig riktigt fann, därefter gav hon nog lite upp detta med föremålen och det gjorde iofs inte så mycket eftersom vi strax därefter närmade oss platsen där hon kunde gå på vittring(då vi hade ont om figgar fick Susanns midjeväska upphängd i ett träd bli en "figurant" att ta vittring på). Tydlig markering här, Mandie trodde nog hon skulle hitta en människa och for ut med en väldans fart, men det fanns ju ingen människa och oj så hon jobbade och sedan klockrent - hunden for nästan upp i trädet och markerade att hon hittat midjeväskan i trädet. Därefter kom vi faktiskt till riktiga figuranter som förde oväsen i skogen, inga som helst problem utan en tydlig markering och sedan rakt ut till dom. Sista momentet på patrullstigen var spåret, här spårade hon åt fel håll först men lyckades till slut klura ut det och kom rätt.

Vi testade även på stillastående bevakning i lägret medan Susann agerade figurant som gick runt lägret och förde oväsen. I början jobbade Mandie på och gjorde markeringar när hon hörde ljuden men efter ett tag la hon sig ner och regerade inte ens över att det lät omkring henne.

Ganska så precis 1år sedan.. inte klokt!
Det sista vi gjorde var att hundarna skulle få markera små tändstickor nerstuckna i marken och WOW - vilken tuff hund jag har! Jag var ganska så övertygad om att min hund skulle jobba på och känna att det var något i marken men jag var osäker på om hon verkligen skulle markera rakt på de små tändstickorna. Mandie fick på kommando; Söka och fann de första två mycket snabbt, klockrent markering rakt på dom. Efter de två första hade hon ju röjt runt ganska så ordentligt i mossan så jag hade svårt att se själv vart de sista två var men efter lite nosande så markerade hon även fint på de och tog dessutom upp dem och gav de till mig. Snyggt jobbat!

I höst startar en bevakningskurs 2, alltså en fortsättningskurs som vi planerar att gå om det passar in med dagar och tider. Roligt ska det bli!

Min lilla Martie har varit på semester i nästan en vecka men är nu äntligen hemma - det är skönt att ha mysgubben hemma igen! Det är nämligen så att mina föräldrar kan ta med sig Martie till landet när de åker dit. Martie älskar landet och när han förstår att pappa och Ozzy ska åka så sitter han och gråter inne så jag tycker inte det är jobbigt eller konstigt att släppa iväg honom. Jag vet att han stormtrivs där! Vi får väl se om Mandie blir lika "landet-förälskad" när hon fått spendera lite mer tid där, just nu fattar hon nada när brorsan börjar stor tjuta när bilen packas! ;) 

/ Hella.

6 kommentarer:

 1. Haha, jag hade oxå hallon på midsommartårtan! Alla envisas med jordgubbar men hallon är ju grejen!

  Klart ni ska gå bevakningstvåan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig, hallon är absoluta favoriten här hemma när det gäller bär! ;)

   Ja, jag hoppas verkligen vi kan gå! Mörkerövningen låter ju såå spännande! :)

   Radera
 2. Men söööötbiild, valpbilder är farliga!

  Härligt att det gått så bra för er och att hon sköter sig så fint^^
  Underbart med så tydliga markeringar, låter som en väldigt smart och duktig vovve, med en duktig lärare ;)

  Simba är med en "landethund" som jag ofta tar med mig till mina vänner som de allra flesta bor ute på landet. Han älskar att få vara ute hela dagen utan en massa knasigheter :D

  Hoppas ni har det bra och att solen skiner lika varmt på er! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Madeleine! :)

   Vad härligt det låter och vad kul för Simba så han kan följa med lite var stans! :)

   Radera
 3. Meeen vad är det där för spännande tårta?!

  Är det med mousse? Eller.. vad är det?
  Såg otroligt god ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är hallon mousse, riktigt god vart den faktiskt och sådär lite kladdig i tårtbotten. :)

   Radera