tisdag 5 juni 2012

Bevakning och insektsbett(?)

Mandie i basen.
Värmen håller äntligen på att återvända, vad skönt! Nu kanske det faktiskt kan bli sommar på riktigt och inte bara sådär lite halvdant!

Igår, måndag var vi på det andra kurstillfället på bevakningskursen. Igår sysslade vi med vittrings markering och detta var Mandies grej, i början av patrullstigen hade hon som vanligt nosen i marken och spårade men när vi kommit en bit ut såg man att hon började höja huvudet för att vädra och dessto närmare figuranterna vi kom dessto tydligare blev markeringarna. Den där lilla osäkerheten/rädslan som blev när hon förra gången väl hittade figgarna(-Oh shit, det sitter en människa i skogen!) var igår som bortblåst. Jag kan säga att jag flög lite som en vante med henne ut när hon fann dem, ingen som helt tvekan utan hon gick hela vägen fram till dem, fick sig lite godis och sedan upp på stigen igen för att hitta ännu en rolig människa i buskarna.

Vinden måste ha legat "rätt" och hon måste ha jobbat på bra då han fann dem både snabbt och enkelt förutom sista gången då det var nästintill vindstilla. Om det berodde på att hon började bli trött och slarvade eller om det faktiskt var svårt för henne att få upp dofterna vet jag inte men jag är jättenöjd med hennes insats igår! Jätteduktig, noggrann, framåt och positiv liten tjej!

Däremot var hon inte fullt så duktig i basen igår som hon var vid det första kurstillfället då hon var lugn och tyst, när jag själv agerade fienden ute i skogen hörde jag min lilla dam skälla och yla vid lägret. Men det kan ha sin förklaring.. Mandie kan ha blivit biten när hon satt i basen.

Jag själv såg aldrig att hon blev biten och skulle det varit någon geting eller kanske t.o.m orm borde övriga deltagare ha sett det och eftersom ingen sa något antar jag att så var inte fallet. Det enda jag kan komma och tänka på är att det var gräsligt mycket mygg igår och att hon blivit biten och fått någon allergisk reaktion av dessa.

När vi satte oss i bilen igår för att åka hem efter kursen såg jag att hon hade som just myggbett runt ögonen, tänkte inte så mycket på det, är liksom inte konstigt att hon blivit biten av myggor men väl hemma var hon ordentligt svullen runt ögonen, tänk er typ en människa som är irriterad i ögonen och svullen pga pollen eller pälsallergi. Väl uppe i lägenheten var hon svullen över ögonen, kinderna och läpparna. Då började det bli obehagligt och såg ganska så läskigt ut, kan säga att min hund liknade en mörk shar-pei.. och skillnaden mellan rottis ansikte och shar-pei ansikte är ganska så långt..

Baddade henne med kallt vatten i ansiktet vilket hon verkade tycka om, hon hade ingen feber eller var allmänpåverkad då hon var precis som vanligt. Ringde till Lena, vår uppfödare och fick prata lite - är det inte underbart med uppfödare som finns där för en typ hela tiden som stöd? Ringde också till vet. och även de sa att jag skulle hålla koll och avvakta så hon inte fick feber eller att svullnaden satte sig över luftvägarna och ställde till problem.

Runt 02-tiden inatt började svullnaden avta och imorse när jag vaknade var det helt borta, vilken lättnad. Hon är på inga sätt och vis påverkad men jag undrar vad tusan det kan ha vart eller om det är så "enkelt" att det var en reaktion över alla myggorna..

Ska idag kolla om det finns något skydd mot myggor för hundar, hon lär ju liksom inte vara den första som reagerat såhär mot mygg och tänker mig också t.ex jägare och deras jakthundar som vistas mycket ute i skogen. Hoppas på att hitta något annars blir det till att kleta på henne lite människo-myggmedel i fortsättningen, där hon inte kan nå att slicka i sig det för detta vill jag inte behöva uppleva igen!

I söndags var jag och Rebecca på Pitbull ju, vilken upplevelse! Jättebra konsert faktiskt och riktigt kul att se Pitbull live, tycker han gav allt på scen och bjöd på sig själv så både bra musik och en underhållande artist - kan inte bli så mycket bättre! ;)

/ Hella.

6 kommentarer:

 1. Vad läskigt! Jag hade haft panik om jag såg att det var så på Simba eller Angus eller Matthew för den delen (som inte ens flyttat hit än, heh).. Tur du verkade hantera det med lugn! :)
  Hoppas lille Mandie slipper ha det så igen, måste känts lite jobbigt.. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var faktiskt riktigt läskigt där när hela ansiktet mer eller mindre hade svullnat upp. Kan säga att panikattacken var inte långt borta, tur att det la sig så snabbt som det ändå gjorde! :)

   Trevlig helg på er!

   Radera
 2. Hejsan! tur att Mandie mår bättre nu! Leia invigde sin flytväst idag! Det har regnat så mycket här så vi har inte fått tillfälle att åka till sjön förns idag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blev ganska så orolig där på kvällen men som tur var la det sig ju ganska så snabbt ändå! :)
   Så spännande, tyckte hon det var konstigt med en flytväst på sig? Samma här, har varit så dåligt väder att vi har inte haft några planerade bad men i helgen kanske min lilla fröken också kan inviga sin väst! ;)

   Trevlig helg!

   Radera
  2. Nej hon tyckte inte det var konstigt men hon väljer gärna att flyta med bakbenen istället för att simma när hon har den på sig ;) haha! Men vi får öva på det, lättare att simträna när man har en brygga och en lina vilket inte vi har!

   Syns nästa helg på SSUn! :)

   Radera
  3. Haha men så gulligt ändå, såg filmen i din blogg och det bästa är ju den glada svansen! Ja, så kör jag med Martie, längs med en brygga eller så simmar vi tillsammans - fungerar jätte bra och det är skönt för honom att ta flytvästen som trygghet för blir han jättetrött så stannar han nästan upp och flyter bara.. denna herre "kan" iofs inte gå in till land, går inte att lämna matte ute i vattnet, finns inte på kartan. ;)

   Ja, imorgon syns vi. Är ni nervösa? Om ni inte ser oss så leta på parkeringen där min hund kommer springa omkring förvirrat medan jag ligger typ död på marken. :P

   Radera