fredag 15 juni 2012

Mer bevakning och kommande SSU

Det gäller att vara på plats när färskmaten skärs upp!
I måndags var vi iväg på det tredje kurstillfället på bevakningskursen, vi jobbade då med spårupptag och markering av föremål. Eftersom Mandie har gjort en hel del personspår tidigare la jag mitt personspår zickzack över patrullstigen, tanken var att när vi sedan kom gåendes på patrullstigen så skulle Mandie få upp spåret och följa det i rätt riktning, alltså inte bakåtspåra. Så gick det: Det var inga tvivel om att Mandie redan satt igång sitt arbete när vi lämnade basen och när vi kom ut på patrullstigen fann hon mycket snart mitt spår, i första svängen gick hon åt rätt riktning och med vilken j*kla fart sen(rottis i spårlina utan handskar - ingen bra idé!), vid den andra svängen var hon på väg i fel riktning och jag höll bara emot, då hittade hon självmant tillbaks åt rätt håll.
Martie underliga stil när han gnager ben..
Sedan var det dags för att markera föremål i skogen, Mandie förstod och kände snabbt att det fanns föremål liggandes då hon nosade omkring ihärdigt, några fann hon klockrent medan några andra var lite svårare, t.ex ett snöre som hängde på en gren. Hon vädrade upp i luften och gjorde markeringar gång på gång utan att finna just snöret och jag som tydligen är ett blindstyre såg inte heller snöret och undrade vad tusan hon markerade. ;)


Egen sådd Zinnia.
Även denna gång är jag jättenöjd med Mandies insats, jag tycker hon är grym när hon sätter igång och jobbar, det finns så mycket vilja och kraft och jag tror hon skulle kunna hålla på hur länge som helst nästan. Nästa gång är det sista gången och vi ska då sätta ihop alla de olika momenten vi gått igenom samt lära in ett sista moment. Spännande och roligt, synd bara att det inte är fler kurstillfällen!Imorgon är det SSU! Jag sitter här och typ hyperventilerar som vanligt innan utställning och kommer med all säkerhet att darra som ett asplöv även imorgon men det ska såklart bli roligt! Det viktigaste är att jag inte svimmar och att Mandie trivs och är glad inne i ringen! ;)
För Mandies del har det varit skönhetsvård, framför allt pälsvård då de senaste dagar då hon fäller något helt otroligt just nu. Tror jag har lyckats borsta ur det värsta och om jag får säga det själv så är hon riktigt tjusig just nu.. ska inte säga mer.. hon lyckas säkert rulla sig i bajs ikväll, vore väl typiskt.


Gunvald sitter och leker i badkaret..
en ny sysselsättning ;)
I veckan fick jag tillbaks mitt provresultat på hunddagis utbildningen, 80/90p! Jag är jätte nöjd och det jag fick fel på var sådant jag trodde jag skulle få fel på, siffror men det var ju inte så att jag var helt ute och cyklade så det känns bra! Då teoriprovet var det sista momentet på utbildningen är jag nu alltså klar och har fått diplom - känns toppen! Lägger upp mer info om utbildningen vid ett senare tillfälle. :)

/ Hella.

9 kommentarer:

 1. Haha, jag älskar det där snöret, det är aldrig någon som ser det ;)

  Martie har ju en underbar bengnagarstil!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det var ett bra föremål, typ totalt omöjligt för en som ägare att kunna "styra" hunden till att se/markera det. :)

   Martie verkar tycka det är godare att gnaga på det viset av någon anledning! ;)

   Radera
 2. Yes! Hurrta is the shit!! ;) hihi
  TAGGA för imorgon!! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kikade också på deras när jag skulle köpa men snålisen i mig kom fram, annars hade det blivit en rosa! ;)

   Det var riktigt skoj idag faktiskt, duktiga voffar som klarade det så fint! Om ni lyckades utläsa något av Mandies kritik får du gärna maila det till mig. :)

   Radera
 3. Hejsan!

  Tack så mycket för din fina kommentar! :) Vi får hem vår lilla kille nu på torsdag den 21:e, så igår var vi och handlade en MASSA grejer till honom ;) Längtar så mycket!

  Eva Bodfäldt har jag faktiskt aldrig hört talas om, får kika runt lite då :D

  Vilken fin blogg du har också och söta hundar! Har inte varit så aktiv på min blogg den senaste veckan men blir ett antal inlägg senare idag :)

  Ha det så bra!/Hana

  http://alltomdinhund.bloggplatsen.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så roligt, inte långt kvar nu! De här sista dagarna brukar ju kännas som en evighet. Så roligt när man får åka iväg och köpa massa mysiga små valpsaker! Ska bli roligt att följa er blogg när lill grabben anländer! :)

   Tack så mycket!

   Radera
  2. Ja verkligen, det är nu de sista dagarna som är de jobbigaste ;) Men också himla roligt att planera allt mm!

   Vad kul att du gillar min blogg och roligt att du hade det kul på SSU:n igår! :)/Hana

   Radera
 4. Fan vad kul med bevakningskurs! Vart gick ni den?

  btw. Safira har lika snygg stil när hon tuggar ben som din ulltuss.

  SvaraRadera
 5. Det var en riktigt rolig och spännande kurs, kan jag varmt rekommendera! :)
  Vi gick kursen i täby, för dogspirit; www.dogspirit.se

  Haha, det är en något udda stil men himla sött!

  SvaraRadera