måndag 29 juli 2013

Sommar och sol?

Det har hunnit blivit sommar sedan jag sist uppdaterade bloggen, en riktig sommar med sol och värme till och med! Fast idag, typ den enda dagen jag är ledig så är det såklart mulet! Men det gör iofs inte sådär jätte mycket, Mandie tycker det är mycket skönare såhär så snart ska vi gå ut på en härlig långpromenad - nått vi inte brukar kunna göra mitt på dagen pga värmen. :)

Jag har nu börjat mitt nya jobb på Changdobels och jag trivs som fisken i vattnet! Det är verkligen en toppen arbetsplats, trevliga kollegor, fantastiska kunder och såklart världens bästa hundar! Det nya dagiset har nu haft öppet i lite drygt två månader och det har varit mycket att göra och fixa, därav att ingen uppdatering alls i bloggen. Faktum är att jag inte gjort så mycket mer än att jobba, varit med mina hundar och sedan sovit hehe!

Martie är nu ute på landet tillsammans med mina föräldrar, det bästa stället i världen enligt min lilla pojk så där ute går det ingen nöd på honom! Mandie skulle gärna vara där ute hon med men eftersom hon är lite mer krävande får hon vara hemma med mig så hon inte tar livet av mina föräldrar haha och inte skulle jag kunna vara utan hund heller! Mandie är ju med mig på jobbet varje dag och även hon älskar sin nya arbetsplats, inte nog med att hon gillar stället, det har även varit nyttigt för henne att komma dit. Hon är en mer avslappnad hund, hundmöten går bara bättre och bättre så det kunde ju inte bli bättre!

Jag håller på och "renoverar" bloggen lite så ser det konstigt ut under en period så vet ni varför!

Jag har gjort en liten "att göra" lista som ska ske under sommaren/hösten:
 • Få ordning helt på Mandies problem vid hundmöten. Hur? Jo, jobba på som vi gjort tidigare men mer medvetet ta oss ut till platser där man möter hundar och bara jobba, jobba och jobba! Det har blivit mycket bättre men vi behöver få in mer tillfällen att träna än bara under promenaderna.
 • Tävla i Rallyn med Martie igen. Dags att ta tjuren vid hornen igen efter förra gången. Detta blir ju först när Martie kommer hem igen och vi kan börja träna så detta blir till hösten. Målet denna gång blir fokus, nu skiter vi i poängen och jobbar enbart på fokus.
 • Göra Mandie startklar till Rallyn. Det enda som sätter stopp för oss är just hennes osäkerhet kring andra hundar, känns så jäkla onödigt att gå ut och tävla om det skulle komma ett utfall mot en annan hund. Men vill göra henne startklar så vi kan starta så fort vi löst vårt andra problem.
 • Anmäla Mandie till utställning. Utställning är inte min  favorit sysselsättning och under tidigare utställningar har hon fått fin kritik men de vill se att hon breddar lite, nu har hon gjort det så det vore roligt att se vad kritiken skulle bli!
Vad har ni för er denna sommar?
Jag jobbar hela sommaren så det blir till att vara hemma, förhoppningsvis blir det någon helg till landet!

Mandie, juli 2013
 
/ Hella.

6 kommentarer:

 1. Här jobbas det oxå med att få till hundmöten man man lyckas ju antingen aldrig möta hund eller så mötar man dem runt en byggnad så det blir för närgånget och blir tokjobbigt :(
  Har bytt foder på Zeke nu när han varit så mager sen vi slutade med valpfodret så nu får han högenergifoder och han har äntligen mognat så han vill träna så nu först blir det lite grundträning för han, är ju praktiskt om hunden i alla fall kan något kommando ;)
  Jag ska försöka tävla rally men när han blev sjuk så vågade jag inte anmäla oss till tävlingen som är på fredag :( men nu efter 3-4 veckors tränings vila så är han super taggad, nästan övertaggad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha visst är det alltid sådär, tomt på hundar eller så kommer det en annan galning som har problem med hundmöten runt knuten och det är lite överkurs för oss än sålänge ;)
   Mandie hade ju lite samma problem men högenergi foder(trots att jag egentligen inte tycker hon är en högenergisk hund) fungerar utmärkt för oss och hon håller vikten. Vad härligt att han både mår bra och är taggad igen, ska bli spännande att läsa hur det går för er! :)

   Radera
 2. Trevligt att du har satt lite mål.
  Åååh jag vill åckså ställa ut Vega . Hon är ställd en gång som 6 månaders och fick jätte fina lovord.. Vi har ju dock probemet att Vega inte vill att främmande människor ska röra vid henne om inte hon går fram. :/ Kommer aldrig gå ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tråkigt, det är ju lite som för oss fast med tävlingarna. Det konstiga är dock att Mandie aldrig reagerat illa på en rottis, så i rottis ringen är vi ganska "säkra".
   Jag vet inte hur dobbisar "ska se ut" men jag tycker Vega är den sötaste dobbisen jag sett iaf! :)

   Radera
 3. Vad kul att du trivs på nya jobbet =) Får jag lägga till en punkt på din att göra lista? Spårträning med mig och Täppas?!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en väldigt bra punkt att lägga till tycker jag! Vi spårar så gärna med er! Bara att hojta till när ni är hemma och har tid, vi är ju som sagt var hemma typ hela sommaren haha! :)

   Radera