onsdag 5 september 2012

Trickträning 1: Gå runt föremål

Ni vet som man gör ibland, sitter och snurrar runt på diverse hundbloggar och det var så jag hittade till Annas blogg(länk), precis då hade hon skrivit ett inlägg om trickträning, att man kunde köra flera stycken tillsammans och redovisa under inlärnings gång av tricket. Sagt och gjort, nu kör vi. Såhär är det tänkt att det ska gå till: Man väljer tillsammans ett tricks, denna gång blev det att gå runt ett föremål. Vi startar träningen idag och har sedan 10dagar på oss. Idag, kommer det ett inlägg om upplägget och planeringen för tricket samt senare idag om hur första träningen gick, efter halva tiden kommer det ett inlägg om hur träningen gått och hur långt man kommit, hur långt man har kvar, vad man ska göra för att nå dit osv och sedan efter 10dagar t.ex film på hur tricket ser ut. Är det någon som vill vara med är det bara att hojta till! :)

Planering/upplägg till trick: Gå runt föremål
Föremål: Kommer använda mig av en kon.
Hundar: Martie & Mandie.

Steg 1. Klicka för visat intresse av konen, hunden ska vara ståendes.
Steg 2. När hunden förstått att det lönar sig att hålla sig nära konen kommer jag visa hunden 1/4 - 1/2 runt konen med hjälp av handtarget. Upprepar och repiterar och testar därefter om hunden självmant håller sig i rörelse runt konen.
Steg 3: Visar hunden med hjälp av handtarget ett helt varv runt konen. Varvar mellan att arbeta/klicka med handtarget ett helt varv och klicka för rörelse runt konen självmant. Börja lägga till ett kommando.
Steg 4: Börja arbeta bort hjälpen, dvs handtarget i hopp om att hunden rör sig självmant ett helt varv runt konen. Beroende på hur det gått när vi når hit kan jag också försvåra/utöka med att hunden ska röra sig mer än ett varv runt konen.

/ Hella.

2 kommentarer:

 1. Man vad skoj! Hoppar nog på framöver när jag har lite mer tid =) Ska bli skoj att se hur det går!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut du ska göra! Dessto fler, dessto roligare! :)

   Det har gått bra, fröken tänker ju efter lite innan medan gubben gör allt på en och samma gång. Det är roligt att ha sådana olika hundar, man får tänka efter lite själv hur man ska lösa det. ;)

   Radera