torsdag 27 september 2012

Ojdå, oplanerad blogg paus..

Ojdå, vilken blogg paus det har blivit nu! Det har varit ett fullspäckat schema för mig de senaste veckorna som bestått av: Jobb, hundträning, leka-med-Sven, gymma, bara-vara-jag.

Jag har tidigare bara dansat som träning men nu i början av september öppnade SATS här i Danderyd så jag köpte mig ett gymkort och min tanke är att vara där 3gånger i veckan. Det är verkligen jättekul och på bara 2veckor känner jag mig redan piggare och starkare liksom!

Sven han växer så det knakar där hemma, han leker som bara den och faller sedan ihop för att kela och vila innan han börjar om. Jag tror jag har världens snällaste katt där hemma; Gunvald såklart! Gunvald ger Sven trygghet och värme om nätterna då de ligger tätt ihop och de tvättar varandra noggrant! De leker mycket tillsammans och Gunvald har blivit betydligt mer lekfull sedan Sven flyttade in. Jag kan ibland tycka att Gunvald tillåter lite för mycket då Sven springer och hoppar på honom för att brottas stup i kvarten men iakttar man dom ordentligt hör man efter en låång stund ett speciellt ljud från Gunvald och då slutar Sven direkt. Så det är inga tvivel om vem som bestämmer, jag antar att Gunvald bara är väldigt tolerant och har en hög irritations tröskel vilket iofs är bra. :)

Hundarna mår bara bra! Lilla fröken som vart mycket smal i samband med att hon vart sjuk har nu gått upp igen, skönt! Nu ser hon riktigt fin ut! Martie ska börja på freestyle kurs i slutet på oktober hos Dogspirit ska bli jättekul! Mandie och jag ska gå tävlingslydnad för Agnes Mohlin är det tänkt, ska bara försöka pricka in dagarna också innan vi anmäler oss. Annars ägnar vi oss ganska så mycket åt spår just nu.

Btw, är det någon som vet något om färskfoder till katt? Har försökt googla runt men hittar inget direkt märke. Sven älskar hundarnas färskfoder och brukar få smaka. Har inte tänkt att ge honom färskfoder som helfoder men eftersom han tycker om det och det är nyttigt vore det roligt att köpa hem lite som är anpassat för katter. De råa gnagbenen älskar han också, helt fantastisk tycker jag, kan iofs ha och göra med att han byter tänder nu och det kliar säker mycket.

/ Hella.

4 kommentarer:

 1. BARF kan du ju ge honom :). Är det ändå inte tänkt som helfoder så kan du ju köpa kyckling eller något och ge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset :)
   Du får berätta mer imorgon ang BARF!

   Radera
 2. Mina katter får endast blötmat (märkena Mjau och Bozita som är de bästa). Hade hellre gett BARF men det har jag inte pengar till. De får dock ett rått kycklingben i veckan var och ibland hjärtan och så :) Torrfoder används bara ibland när de får aktiveringsleksaker då det innehåller så mycket spannmål och kolhydrater som är ondöigt. Blötmat innehåller mycket mer kött och dessutom vatten som katter i vanliga fall ska få ifrån sin mat ;)

  Härligt att allt går bra med den nya! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som Mums Mums för dina kissar! Jo, mina får också mjau mjukmat morgon och kväll, en ganska så liten portion och sen så torrfoder. Tycker dock mjukmaten luktar blä så föredrar det färska och råa :P

   Önskar er en trevlig vecka! Kram!

   Radera