söndag 2 september 2012

Mandie MH

Film 1:
Film 2:


1a. Kontakt, hälsning: 4
1b. Kontakt, samarbete: 4
1c. Kontakt, hantering: 3

2a. Lek 1, leklust: 4
2b. Lek 1, gripande: 3
2c. Lek 1, dragkamp: 2

3a. Förföljande: 2 & 1
3b. Gripande: 1 & 1

4. Aktivitet: 2

5a. Avståndslek, intresse: 2
5b. Avståndslek, hot/aggression: 2
5c. Avståndslek, nyfikenhet: 1
5d. Avståndslek, leklust: 1
5e. Avståndslek, samarbete: 1

6a. Överraskning, rädsla: 3
6b. Överraskning, hot/aggression: 2
6c. Överraskning, nyfikenhet: 2
6d. Överraskning, kvarstående rädsla: 1
6e. Överraskning, kvarstående intresse: 1

7a. Ljudkänslighet, rädsla: 3
7b. Ljudkänslighet, nyfikenhet: 3
7c. Ljudkänslighet, kvarstående rädsla: 1
7d. Ljudkänslighet, kvarstående intresse: 1

8a. Spöken, hot/aggression: 3
8b. Spöken, kontroll: 4
8c. Spöken, rädsla: 2
8d. Spöken, nyfikenhet: 2
8e. Spöken, kontakt: 4

9a. Lek 2, leklust: 4
9b. Lek 2, gripande: 3

10. Skott: 1

Om ni undrar vad det olika siffrorna innebär så får ni fråga, för det orkar jag inte skriva ut. :)

Vad tycker matte? Jodå matte är nöjd med sin tös. Hon reagerar väl alldels normalt, mer på vissa saker och mindre på andra men inget avvikande. Kontakten, leken, skotten och jakten efter trasan gick väl nästan precis som jag trodde det skulle göra men jag trodde däremot inte att hon skulle gå till publiken istället för att iaf nosa iväg på stigen där trasan åkt fram och tillbaks. Förvånad blev jag dock över att figgen på avståndsleken blev så läskigt att hon faktiskt inte vågade sig fram alls till henne men hon stack inte utan höll sig i närheten och undersökte marken. Övriga moment reagerade på hon(och konstigt vore väl om hon inte höjt ett ögonbryn;)) men kunde sedan släppa det och det känns ju som det viktigaste. Det var härligt att vi också hade en rottis människa som mental beskrivare! Kort och gott - en bra dag!

Martie fick igår också följa med, han tyckte det var mycket spännande att titta på allt och alla såg ju ut som syrran nästan! ;)
Vi testade också på agilitybanan nere på klubben medans vi väntade och oj så kul Martie tyckte det var, kanske blir det en agility kurs framöver? :)

/ Hella.

7 kommentarer:

 1. Hej och tack för kommentaren på min blogg :-)
  Roligt att se dina fina bilder och att MH:et gick så pass bra för er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, inget gick ju fel iaf! ;)

   Radera
 2. Tycker det låter som finfina resultat! Ska kolla på filmerna när jag sitter vid dator och inte mobilen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Stina! Ja gör så, det blir lite väl smått på mobilen! :)

   Radera
 3. Vilket bra MH!! :) Synd det är så svårt att komma med här uppe i norr!! Och tack om den fina komplimangen om Gimli, han har en speciell plats i mitt hjärta den hunden! :P
  SKa vi börja träna imorgon? Hur länge 1 vecka? 10 dagar? 2 veckor?
  Jo vi kör på Gå runt ett föremål!! :) Tänkte göra ett inlägg om det som kommer i morgon bitti om att vi iaf är två så kanske fler hakar på, ska man redovisa en början, mitt och ett slut per trick eller hur tycker du? Sen går det ju inte alltid som man har tänkt utan ibland fastnar man och ibland går det av bara farten ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Vad synd att utbudet kanske inte är lika stort där uppe men ni får väl nöja er med att ni lever i så vacker miljö då! ;)

   Imorgon låter bra som start och sen kör vi i 10dagar? Redovisning i början, typ planering och upplägg, hur det gått efter 5dagar och sen hur det gått efter 10dagar låter väl jättebra. Ja, man kan aldrig veta innan hur det ska gå! Ska också lägga ut ett inlägg om det så kanske vi blir fler till nästa tricks. Ska bli jätte roligt tycker jag! :)

   Radera
  2. Jo vi har det ju vackert mycke skog och dessutom ljust på kvällar och nätter under en del av sommaren vilket gör att hundträningen inte blir så lidande även om det är jätte varmt på dagen så har vi möjlighet andra tider på dygnet utan att det är mörkt!! Men då har vi MÄNGDER med snö på vintern vilket mina lappisar älskar men det blir blött å kallt när man tränar hund :P
   Japp vi kör 10 dagar så vet vi hur det känns om det är för långt eller för kort! :) Min mail plexiglasbubbla[at]hotmail.com <-antar du förstår den :)

   Radera