tisdag 11 september 2012

Hur har det gått? Tricksträning 1

Nu har det gått 5 dagar sedan vi satte igång med tricket "gå runt föremål", 5dagar återstår och då ska jag visa er en liten film. :)

MANDIE:
- Mandie förstod snabbt att det lönade sig att hålla sig nära konen, i början satte hon sig ner ett par gånger men det resulterade endast i utebliven belöning.
- Jag började därefter att arbeta med handtarget för att få Mandie att röra sig runt konen, det var inga problem alls men jag fick se till att ta ut rörelserna ordentligt då hon till att börja med ställde sig över konen/snubblade på den.
- När hon rörde sig runt konen med hjälp av handtarget lätt och smidigt började jag plocka bort hjälpen och klickade för varje litet steg hon tog självmant runt konen utan hjälp. Belöningen ges alltid nära konen för att hon ska ha kvar den i minnen och koppla ihop det med att hon ska röra sig runt den.
= Idag befinner vi oss när hon går ca ½ varv runt konen innan belöningen kommer och vi slutför övningen. De sista dagarna nu ska vi jobba på att få till ett helt varv, kanske fler?

MARTIE:
- Även Martie förstod snabbt att det lönade sig att hålla sig i närheten av konen. Herren är ju tokig i nosduttar och det blev till att börja med så att han började göra nosduttar på konen så den flög all världens väg. Jag fick tänka om och satte honom 2-3m ifrån konen, när han sedan kom emot konen och hade blickn fäst på konen klickade och belönade jag, alltså ingen något nosduttande kom. Detta fungerade bra.
- Handtarget fungerade inte alls här, det blev nosduttar på allt; konen, handen, närmaste föremål osv så jag fick istället jobba med att dämpa honom lite då han gick upp så i varv. Jag stod precis framför honom och tog steg bakåt, han följde efter och fick klick och belöning. Även här gavs belöningen nära konen.
- När han rörde sig runt konen med min hjälp plockade jag så att säga bort mig själv och klickade för varje litet steg han tog runt konen.
= Martie kan idag gå ett helt varv runt konen utan min hjälp med får klick och belöning flera gånger under sitt varv runt. De sista dagarna nu så ska vi jobba på att han ska kunna ta fler steg runt konen innan belöning och kanske fler varv?

6 kommentarer:

 1. Gimli använde hinken först som "kloss" så han stod på den och gick runt så fick vända den så det inte gick :) Jag borde kanske ha kört med två av pojkarna men blev bara med Gimli...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe jasså han gjorde så han, det är roligt vad för saker de tycker man ska göra ;)

   Jag tog bägge två nu, nästa gång kanske jag bara tar en av dem.

   Radera
 2. Hur har det gått för er? :) Jag filmade en snutt så man ser att han har en grund iaf men man kan ju utveckla tricket en hel del :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kikade nyss på din film snutt, snyggt ju! Ja, det går ju att göra hur mycket som helst av det nästan.

   Jag lägger upp film imorgon, har varit lite mycket senaste dagarna så har inte hunnit tyvärr! :(

   Radera
 3. Gud vad roligt att verkligen få se och följa er tricktträning! Fint med inspiration! Underbar blogg som alltid!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Imorgon kommer en film snutt på hur det har gått. Du ska inte haka på då och träna tricks med mig och Anna som kom iden? :)

   Radera